Skip to content

Het corona-virus raakt ons allemaal | Gerard (73 jaar)

20 april 2020 | 12:00

Gerard KesselsHet maakt niet uit of je jong of oud bent,
Het maakt niet uit waar je in je dagelijkse leven mee bezig bent.
Iedereen van ons heeft met de gevolgen van het virus te maken.

Wij willen mensen uit Nederweert de mogelijkheid geven om hun verhaal te vertellen. Vandaag de journalist;

Gerard (73 jaar)

Door mijn leeftijd van 73 hoor ik natuurlijk tot de risicogroep. Maar we proberen ons zo goed mogelijk aan de regels te houden. Veel thuis blijven en afstand houden. Lastig natuurlijk dat we de kleinkinderen niet kunnen zien, maar daar zit iedereen mee. Christine en ik hebben er zes. Ze wonen allemaal in het noorden.

Ik probeer me in conditie te houden door elke dag drie kwartier te fietsen. Het is belangrijk te blijven bewegen. Ook het tuinseizoen is weer begonnen, al is tuinieren niet mijn grootste hobby. Ook zonder mij kan de natuur zich uitstekend redden.

Deze coronacrisis is iets ongekends. Ik ben van 1946 maar iets van deze omvang hebben wij nooit meegemaakt. Het ging altijd alleen maar bergop: we werden alleen maar rijker en welvarender. Maar in hoeverre corona de wereld blijvend zal veranderen, ik weet het niet. Na de aanslag indertijd op het World Trade Center werd een derde wereldoorlog voorspeld en werd gezegd dat alles voortaan totaal anders zou zijn. Nou, dat is wel meegevallen.

Nu zullen we in elk geval een stevige terugslag krijgen. Dit gaan we merken van onze pensioenen, tot de huizen en de banen. Vooral voor de jongeren vind ik het triest. Veel jongelui zullen al vroeg in hun leven merken hoe ellendig werkloosheid is. Ik hoop met de experts dat alles na een jaar of vijf weer een beetje is zoals het was. En maar duimen dat zo’n agressief virus niet terugkomt. En als het gebeurt dat we dan beter toegerust zijn met beschermingsmiddelen en vaccins. We hebben genoeg kleinere waarschuwingen gehad, ook in Nederland. De Q-koorts ligt nog vers in het geheugen. Zeker zal er veel veranderen, maar of we echt anders zullen gaan leven straks? Ik betwijfel het. De mens is toch een vastgeroest gewoontedier. Over een half jaar lijkt corona misschien al weer een verre nachtmerrie.

Bij alle verschrikkingen nu, zijn er voor een columnist als ik ook lichtpuntjes. Om me heen vind ik volop stof tot schrijven. Soms denk ik: neem eens een ander onderwerp. Maar als je dan een alternatief zoekt, merk je dat je toch altijd weer bij corona uitkomt. Dit is zo overheersend dat het al het andere verplettert. Maar hopen dat het licht aan het einde van de tunnel nu langzaam zichtbaar wordt. Het zal heerlijk zijn straks weer eens lekker uit te gaan eten of met vrienden in de kroeg rond de stamtafel te zitten. En met mijn zoon die reis naar Rome te maken die al zo vaak is uitgesteld.

Gerard Kessels

Foto: De Limburger

Ria
‘Het corona-virus raakt ons allemaal’ is een serie van Ria voor Nederweert24. Persoonlijke verhalen over de onwerkelijke situatie waar we met z’n allen zitten. Verhalen van en door mensen uit Nederweert. Van jong tot oud en uit alle beroepsgroepen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie