Skip to content

Moederdag 2020

Redactie
7 mei 2020 | 11:00

Advertentie

Vorig jaar had ik mezelf een Moederdag-cadeau gegeven. Mijn zoon en zijn vriendin had ik uitgenodigd voor een weekend, in- en rondom de Weerribben. Het werden een paar gezellige dagen in een prachtige omgeving. Net zoals nu hadden we in dat weekend geweldig mooi weer. Onvoorstelbare blauwe luchten met krijtwitte wolkjes. Op zondag een buitje.

Moederdag 2020

Stiekem had ik gehoopt dit jaar weer zoiets te kunnen doen. Maar dat gaat hem helaas niet worden. Sinds eind februari heb ik hem al niet meer gezien. Hij woont hier niet in de buurt en heeft geen eigen vervoer. Met het openbaar vervoer deze kant opkomen geeft mij geen fijn gevoel, dus doen we niet.

Dit jaar wordt het anders. Zoals het voor iedereen anders is.
Waarschijnlijk gaat het een picknick op de stoep onder het raam van zijn studentenkamer worden. Op gepaste afstand uiteraard. Zijn vriendin kan dan vanuit het kamerraam ‘erbij’ zijn. Hilarisch, zie je het al voor je. Anders zijn we immers met drie personen samen in een openbare ruimte, terwijl ieder zijn eigen huishouden heeft. Boetes die er staan op geplande samenkomsten zijn hoog. En een aantekening die vijf jaar op je strafblad blijft staan wil je ook niet als je als jongeman het plan hebt om binnen vijf jaar misschien naar het buitenland te verhuizen. 

Hoe graag ik ook weer hetzelfde zou willen doen zoals het vorig jaar. Onze keus is om de regels van het RIVM hierin op te volgen. Zou het slechts om twee verschillende huishoudens gaan, dan hadden we misschien anders besloten. Maar die situatie is niet zo, dus heeft het ook geen zin om daarover te speculeren.

De toekomst kunnen we niet pasklaar maken naar onze eigen wensen. Net zomin als dat we het verleden weer tot leven zouden willen brengen. Ronddwalen in het verleden of in de toekomst heeft dan ook geen zin wanneer je dit doet vanuit het gevoel van een gemis. Het wakkert het piekeren aan. Zodra je merkt dat je hierin ronddoolt, stap dan weer in het licht van Nu.

Er is een Sanskriet vers waarin wordt gezegd: ‘Het Absolute is hier en nu. Zie, geniet en breng jezelf ermee in verbinding en pieker niet meer over het verleden of de toekomst.’

Agenda
Langzaam komt het leven weer wat meer op gang.
We mogen weer naar de kapper. En ook andere contactberoepen mogen weer starten. Beetje bij beetje. Praktijk Jij bent Oké kan haar diensten nu ook weer wat uitbreiden. Daar ben ik blij om. De agenda wordt binnenkort gevuld. Kun je niet wachten? Stuur me dan een email. 

Lees mijn profiel op coachfinder.

Lisette

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie