Skip to content

Burgemeester Jos Heijmans stapt op

Redactie
14 mei 2020 | 22:12

Advertentie

Jos Heijmans keert niet terug als burgemeester van Weert, dat meldt De Limburger donderdagavond.

Heijmans zou zich ziek hebben gemeld en zou aangegeven hebben dat hij niet terug wil keren in zijn ambt. De krant meldt dat gouverneur Theo Bovens deze mededeling donderdagavond aan de gemeenteraad heeft laten weten

Bron: De Limburger

Jos Heijmans

Integriteitsonderzoek 
De raad van de gemeente Weert heeft in februari dit jaar besloten om aan bureau Berenschot opdracht te verstrekken tot het uitvoeren van het onderzoek. De burgemeester van Weert ligt onder vuur na een publicatie van de artikelen over burgemeester Heijmans die in De Limburger zijn gepubliceerd op 11, 14 en 15 januari 2020. In deze artikelen wordt een aantal punten benoemd waarbij de integriteit van de burgemeester in twijfel wordt getrokken.

De agendacommissie van de gemeente Weert heeft besloten dat er op 3 juni aanstaande een extra gemeenteraadsvergadering plaatsvindt. Tijdens deze vergadering wordt het onderzoeksrapport van Berenschot besproken. Dit gebeurt in een fysieke raadsvergadering in de raadzaal. De reguliere raadsvergadering wordt verplaatst naar 10 juni en wordt ook fysiek gehouden.

Advertentie

14 Reacties

  1. Zijn we daar ook mooi vanaf.

    De conclusie in het rapport zal niet mals zijn, nu hij al uit zichzelf opstapt voordat het rapport besproken is in de raad.

    Jarenlang liggen etteren over verhuizen van Brabant naar Weert en flink reiskosten vangen.
    Toen een groep criminelen met snode plannen opgepakt werd, scheurde de burgervader van Weert naar Hilversum. Hij bleef niet in Weert om voor zijn eigen mensen te zorgen, een optreden op televisie was blijkbaar belangrijker. Zoals Jos graag op televisie komt en daar alles voor aangrijpt. Mediageilheid is een ziekte.

    Tip: wordt burgemeester van Hilversum, Jos. Dan kun je met de fiets naar de televisiestudio`s……

    Deze burgemeester is iets te vol van zichzelf en heeft het volgens mij niet begrepen: de burgemeester dient er te zijn voor de mensen en niet omgekeerd. Gestruikeld over zijn eigen arrogantie lijkt nu het geval te zijn. Nu maar hopen dat er een burgemeester komt die het wél begrijpt en die zorgt dat Weert weer op de kaart wordt gezet.

    • Heldere analyse Doospel. Helemaal eens. Een man met een te groot ego, die zichzelf belangrijker vindt dan de gemeenschap waar ie deel van uit maakt en verantwoordelijk voor is. Gaat tot zijn pensioen nog even profiteren van onze centen. Lekker is dat. Weert verdient beter. Hopelijk pakken ze nu die kans!

    • Doospel erg goed geschreven, maar we missen nog iets…..
      Niet eerlijk tellen van stemmen bij verkiezingen,
      Winkeliers klieren met dreigen en rechtszaken.
      Waarbij de winkelier moet betalen en hij zijn doof pot vulde of hij betaadlde de onkosten vd rechtszaken van het belasting geld.

  2. Ik vind hem wel bij het image van Weert passen! (ook kansloos)

    • Kansloos = zonder kansen.

      Kansen waarop precies?

  3. Zoals gezegd,maar goed dat Nederweert zelfstandig is gebleven.
    Dit gebeurd in de gemeente Nederweert niet. Hoe moeten anderen
    burgenmeesters zich nu voelen omdat een colega burgenmeester
    zoiets doet.Ik dacht dat een burgenmeester voor de deur van zijn
    burgers veegde,en niet voor zijn eigen deur. Wat heftig, voor
    iemand met een burgenmeesters ambt. Nou ja, ik ben burger
    van Nederweert. Wij burgers van de gemeente Nederweert hoeven
    ons daar geen dikke benen over te maken.

    • Wat heerlijk naïef. Corruptie / omkoping / machtsvertoon komt in álle lagen van de maatschappij voor. Zonder een oordeel te hebben over onze huidige burgEmeester (zonder n) weet je nooit wat er zich voor gaat doen. Politici zijn net mensen. Kijk eens in Den Haag wat een draaikonten we hebben. Menig kop valt erover, vaak is een ongemeende sorrie genoeg.
      Dat gebeurt in Nederweert ook, zie het randweg dossier, waar keer op keer toezeggingen worden gedaan die niet nagekomen worden, een en al gedraai en uiteindelijk gebeurt er niks. Maar al die onderzoeken zijn wel betaald. Denk je dat er niemand uit de gemeente connecties heeft met de uitvoerders?

      Hoe dan ook, juist in dat soort beroepen / ambten moet je héél sterk in je schoenen staan om overal boven te blijven staan. Maar veel mensen zijn nou eenmaal geldzuchtig en machtzuchtig.

      Wat Heijmans deed was absoluut niet correct. Ik denk dat we allemaal wel eens buiten de lijntjes kleuren, op ons eigen niveau. Als ik kijk hoe we door onze eigen minister president keer op keer betoept worden (al prijs ik zijn communicatie omtrent de huidige crisis) is dit van Heijmans kinderspel. Van mij had hij niet af hoeven treden. Het is gemakkelijk op iemand af te geven, maar Heijmans heeft veel gedaan voor Weert.

    • Niet zo naïef. Dat we tot nu toe de dans ontsprongen hebben wel niet zeggen dat het ook hier niet kan gebeuren.

  4. Heeeeel vaak ligt de schuld voor een debacle als dit niet slechts bij het lijdend voorwerp maar evenzozeer bij het college dat hem in het zadel hield of houdt. Nog voor de benoeming werd er publiekelijk voor gewaarschuwd dat deze man zijn termijn links- of rechtsom niet zou volmaken. Bij laatste-termijn -burgemeesters is het zowiezo goed oppassen dat er geen flaters geslagen worden. De zoveelste uiterst kostbare misslag op kosten van de Weerter burger.

  5. Voor mijn gevoel een hele sterke burgemeester voor Weert, in onze gemeente zijn ook niet alle zaken klip en klaar. Vele verzoeken voor de WOB, worden zwart gearceerd……….. Wordt vervolgd !

  6. Tijd voor de / een GEKOZEN burgemeester ipv een “burgemeester bij benoeming’


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie