Skip to content

Steun lokale cultuur tijdens Anjeractie

Redactie
25 mei 2020 | 11:27

Advertentie

Dat cultuur in zwaar weer verkeert behoeft in deze tijd geen uitleg. Het Prins Bernard Cultuurfonds heeft daarom een bijzondere editie van de jaarlijkse Anjeractie, waarbij de nadruk nog meer dan ooit op lokale cultuurorganisatie ligt.

Steun lokale cultuur

Van 22 t/m 30 mei organiseert het Prins Bernhard Cultuurfonds de 75e Anjeractie. Deze jaarlijkse collecte is de oudste collecte van Nederland. Dit jaar collecteren er maar liefst 1.500 organisaties uit het hele land. Zij halen, geheel digitaal dit jaar, extra geld op voor hun activiteiten en organisatie. Bijzonder aan de editie van 2020 is dat de opbrengt eenmalig voor 100% naar de lokale cultuurorganisatie gaat.

Vind je cultuur ook belangrijk? Geef dan een eenmalige bijdrage. Het Cultuurfonds besteedt jouw gift aan cultuur- en natuurorganisaties die nu allerlei extra kosten moeten maken om publiek te ontvangen en voorstellingen aan te passen. Houd cultuur levend, óók in de buurt.

Stichting De Jeugd heeft de Toekomst
Als inmiddels een traditie steunt Stichting De Jeugd heeft de Toekomst uit Weert het muzikale project ‘in concert’, waarbij een combinatie van ruim zestig muzikanten, zangers, zangeressen en dansers ten tonele verschijnt. Genietend van de prachtige resultaten van Chess in Concert, West Side Story in Concert en Les Misérables in Concert stond voor 2020 weer een nieuw muzikaal spektakel van Trix Reintjens gepland: de popmusical Roméo et Juliette.

In april van dit jaar zouden maar liefst drie opvoeringen van de popmusical Roméo et Juliette plaatsvinden in het Munttheater, maar helaas konden deze vanwege maatregelen omtrent het coronavirus geen doorgang hebben. De voorstellingen, waarbij de unieke samenwerking tussen lokale groepen, veelal bestaande uit jongeren, centraal staat, wordt in 2021 opnieuw gepland.

Steun je Stichting De Jeugd heeft de Toekomst en de popmusical Roméo et Juliette? Doneer uiterlijk 30 mei via www.romeoetjuliette.nl/anjeractie. De vele cultuur minnende deelnemers zijn je dankbaar!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie