Skip to content

Jos Heijmans spant kort geding aan tegen gemeente Weert

Redactie
30 mei 2020 | 9:08

Advertentie

Oud-burgemeester Jos Heijmans van Weert sleept de gemeente Weert voor de rechter. Dat weet De Limburger.

Heijmans zou willen afdwingen dat de gemeente stukken geheimhoudt die De Limburger heeft opgevraagd. Het zou daarbij onder meer gaan om mailtjes en WhatsApp-berichten die zijn gewisseld tussen Heijmans en gemeenteraadslid Kadra, zo meldt de krant. Op 8 juni vindt het kort geding plaats bij de Rechtbank in Roermond.

Bron: De Limburger

Jos Heijmans stapt op

Op 14 mei maakte gouverneur Theo Bovens aan de gemeenteraad van Weert bekend dat Heijmans niet meer terugkeert in zijn ambt. Hij zou zich ziek hebben gemeld.

Integriteitsonderzoek 
De raad van de gemeente Weert heeft in februari dit jaar besloten om aan bureau Berenschot opdracht te verstrekken tot het uitvoeren van het onderzoek. De burgemeester van Weert ligt onder vuur na een publicatie van de artikelen over burgemeester Heijmans die in De Limburger zijn gepubliceerd op 11, 14 en 15 januari 2020. In deze artikelen wordt een aantal punten benoemd waarbij de integriteit van de burgemeester in twijfel wordt getrokken.

De agendacommissie van de gemeente Weert heeft besloten dat er op 3 juni aanstaande een extra gemeenteraadsvergadering plaatsvindt. Tijdens deze vergadering wordt het onderzoeksrapport van Berenschot besproken. Dit gebeurt in een fysieke raadsvergadering in de raadzaal. De reguliere raadsvergadering wordt verplaatst naar 10 juni en wordt ook fysiek gehouden.

Advertentie

2 Reacties

  1. Opmerkelijk voor iemand die altijd de moraalridder heeft uitgehangen en nooit geschroomd heeft de publiciteit te zoeken. Tja, waar rook is, ……

  2. Op eigen kosten of van de gemeenschap??


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie