Skip to content

Vanaf 2 juni weer bezoek in SJG Weert

Redactie
1 juni 2020 | 22:17

Advertentie

SJG Weert is ontzettend blij voor hun patiënten en hun naasten dat ze vanaf dinsdag 2 juni weer bezoek kunnen toe laten in het ziekenhuis. Dit geldt voor bezoek aan patiënten op zowel corona- als niet-corona-afdelingen. Ook op de Spoedeisende Hulp mag er weer één begeleider meekomen. Om dit op een veilige manier te laten gebeuren, zijn er wel wat regels aan gebonden. Als dit de komende tijd goed verloopt, hopen we de bezoekregels snel verder te kunnen versoepelen.

Omdat er in principe maar één bezoeker per patiënt per dag mogelijk is, vragen ze om dit met naasten goed af te stemmen.

Algemene regels voor bezoekers

  • Komende tijd is het bezoekuur van maandag t/m zondag van 17.30 tot 20.00 uur.
  • Er is maximaal één bezoeker per opgenomen patiënt per dag mogelijk. Individuele uitzonderingen zijn in overleg mogelijk, bijvoorbeeld bij terminale patiënten, kinderen en kraamvrouwen.
  • Wanneer je klachten hebt zoals (neus) verkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid of koorts, dan kun je niet naar het bezoekuur komen.
  • Bezoekers komen tijdens het bezoekuur door de (onbemande) tent naar de hoofdingang en melden zich bij de Receptie.
  • Je houdt altijd minimaal 1,5 meter afstand ten opzichte van anderen, ook met diegene waarbij je op bezoek bent. Uitzonderingen hierop zijn mogelijk, maar moeten vooraf met de verpleging of specialist zijn afgesproken.
  • Vermijd contact met andere bezoekers, patiënten en medewerkers. Daarom loop je rechtstreeks naar de kamer voor het bezoek en gaat na het bezoek direct weer naar de uitgang. Contact met de verpleging vindt zoveel mogelijk telefonisch plaats.
  • Bij binnenkomst en vertrek desinfecteert je je handen.
  • Uitzonderingen op deze regels zijn mogelijk bij bijvoorbeeld terminale patiënten, kinderen en kraamvrouwen. Dit kan echter alleen in overleg met de verpleging of de specialist.

Aanvullende maatregel voor bezoekers van corona(-verdachte) patiënten
Bezoek je een patiënt met corona of die corona-verdacht is, gelden dezelfde regels, maar krijg je aanvullend een mondkapje dat je gedurende het bezoek moet dragen. Kijk bij aankomst en vertrek goed op de instructies die op de deur van de kamer zijn aangegeven.

Afdelingsgebonden regels

VMK
Maximaal 1 bezoeker per dag, maar als ouders mag je beiden komen. Er kunnen daarnaast in overleg met de verpleging afwijkende bezoektijden worden afgesproken met ouders en bezoekers.

IC-CCU
Maximaal 1 bezoeker per dag. Er kunnen afwijkende bezoektijden worden afgesproken met familie en in specifieke omstandigheden zijn meerdere bezoekers in beperkte mate tegelijk toegestaan.

SEH
Maximaal 1 begeleider per patiënt toegestaan op SEH. Indien de patiënt wordt opgenomen mag je als begeleider kortdurend (max 30 minuten) bij opname op afdeling aanwezig blijven. Daarna is regulier bezoekersreglement van toepassing.

Vragen?
Heb je algemene vragen over de aangepaste bezoekregeling, dan kun je van maandag tot en met vrijdag TUSSEN 9:00 EN 12:30 uur bellen met de afdeling Patiënteninformatie (0495 – 572205). Voor vragen rondom uitzonderingen moet je contact opnemen met de betreffende afdeling.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie