Skip to content

Nieuwe gids met bomenroutes door Land van Weert verschenen

Redactie
22 juni 2020 | 12:36

Advertentie

Twee jaar lang werkten de vrijwilligers van Stichting Groen Weert aan een geheel nieuwe uitgave van de Bomenroute door het Land van Weert. In het boekje zijn twee wandelingen en drie lange(re) fietstochten langs monumentale bomen en natuurgebieden opgenomen. Afgelopen week presenteerde de stichting vol trots haar nieuwe gids. De eerste exemplaren werden uitgereikt aan wethouders Martijn van den Heuvel van Weert en Frank Voss van Nederweert. De gids kon er komen mede dankzij een financiële bijdrage van beide gemeenten.

Nieuwe gids met bomenroutes door Land van Weert

Bomen zijn onmisbaar
Sommige mensen hebben er een haatliefdeverhouding mee: bomen. Staan ze in de buurt van hun huis, tuin of perceel, dan kan een boom als overlast gevend ervaren worden. Staan ze op andere plaatsen, dan worden bomen zeer gewaardeerd. Eén ding staat vast: bomen zijn onmisbaar.

Vitale functie
Bomen zijn niet alleen bepalend voor het beeld, ze hebben veel meer functies. Een boom levert materialen zoals voedsel, timmerhout en zelfs medicijnen. Ook zorgen ze voor schaduw, vangen ze CO2 af, geven ze verkoeling, houden ze water vast en beschermen ze planten en dieren. Kortom, bomen hebben haast een vitale functie in onze samenleving.

Trots op resultaat
Stichting Groen Weert (SGW) is een club vrijwilligers die zich inspant voor het behoud en waar mogelijk uitbreiding van het bomenbestand en ander groen in de gemeenten Weert en Nederweert. De stichting bestaat sinds augustus 2010. Momenteel zijn binnen SGW zes bestuursleden en veertien adviseurs actief. De nieuwe gids vormt een mooi stukje promotie voor al het groen binnen de gemeenten. Voorzitter Gerard Hendriks is trots op het resultaat.

Achtergrondinformatie
Met nauwkeurig beschreven routes wordt de fietser/wandelaar langs aantrekkelijke natuurgebieden en monumentale bomen in beide gemeenten geleid. Er zijn ook afkortingen aangegeven, dus u kunt ook een kortere route nemen. Het boekje geeft ook achtergrondinformatie over de monumentale bomen die u onderweg tegenkomt. Bijvoorbeeld de boomsoort, de leeftijd en waarom de boom juist op die plek staat.

Verkooppunten
De nieuwe gids is de opvolger van het in 2009 uitgegeven boekje Wandel- en fietstochten. De prijs van de gids kan mede door de gemeentelijke bijdrages én het werk van de vrijwilligers laag gehouden worden. Het boekje is voor 2,50 onder andere verkrijgbaar bij Bruna Weert en Nederweert, via verschillende winkels en restaurants in Weert en Nederweert, bezoekerscentrum De Pelen Ospel en het Natuur en Milieu Centrum Weert. Zij zullen dat kenbaar maken met een affiche. Kijk op www.groenweert.nl voor meer informatie.

Nog leuker
Wandelen en fietsen wordt dus nog leuker in Nederweert en Weert, veel plezier!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie