Skip to content

Randweg Nederweert definitief van de baan


29 juni 2020 | 22:47

Vandaag heeft Provinciale Staten ingestemd met het voorkeursalternatief van het project N266-N275. Door dit besluit komt er een einde aan de realisatie van een randweg. Deze mogelijke komst van een randweg verdeelde de inwoners en de politiek al jaren. JAN heeft de nut en noodzaak van een randweg altijd betwist en is erg tevreden over de uitkomst van dit historische besluit dat vandaag is genomen.

Historie
Al vele jaren wordt in de Provincie en onze gemeente gesproken over het verbeteren van de infrastructuur van Provinciale wegen in Nederweert. In 2012 werden diverse varianten voorgelegd waarbij vooral de opties voor het aanleggen van een randweg rondom Nederweert verder werden uitgewerkt. Dit ondanks het ontbreken van nut en noodzaak voor een dergelijke randwegvariant. Ook de Provincie constateerde in 2017 dat een randwegvariant een dure optie was, die ook nog eens op weinig draagvlak kon rekenen. Daarop werd besloten de knelpunten op de huidige weg verder te onderzoeken en hiervoor een alternatieve variant uit te werken.

Besluitvorming
Na uitwerking van 2 varianten – waaronder een randwegvariant en een knelpuntenvariant – adviseerde de gemeenteraad van Nederweert in 2019 aan de Provincie om in te stemmen met deze knelpuntenvariant. Provinciale Staten hebben vandaag ingestemd met dit voorstel en daarmee is het besluit formeel genomen om af te zien van het aanleggen van een randweg en te starten met het oplossen van de verkeersknelpunten.

Tevreden met resultaat
Jarenlang heeft JAN aangegeven dat nut en noodzaak voor aanleg van een randweg eerst onderzocht zou moeten worden. “Wij zijn als JAN  erg tevreden dat mede hierdoor meer onderzoek is verricht naar de mogelijke oplossingen en dat dit uiteindelijk heeft geleid tot het vandaag genomen besluit tot verdere uitwerking van de verkeersknelpunten in Nederweert. JAN wil iedereen bedanken die zich samen met ons sterk heeft gemaakt om dit dossier tot een goed einde te brengen“, aldus Marcel Vossen

Advertentie

14 Reacties

  1. Wat jullie niet willen is wel duidelijk , maar wat willen jullie eigenlijk wel ?

    • In debatten tussen (dorps)politici kun je er meestal op wachten: het moment waarop iemand een vraag stelt over ‘nut en noodzaak’ van het plan of de maatregel waarover gepraat wordt. Vaak verlamt die vraag de discussie en alleen daarom al zouden politici er goed aan doen hem te vermijden. (bron: dagblad Trouw)
      De vraag kan dan nu ook zijn is “nut en noodzaak” van het JAN al ooit vastgesteld?

    • Als dat in Trouw stond dan neem ik dat dit cynisch bedoelt is want de vraag naar nut en noodzaak lijkt mij toch de eerste vraag die je stelt bij aanvang van een project. Net zoals de vraag naar de kosten van het project, wat zijn de alternatieven, wat kosten de alternatieven en wat zijn de kosten van niks doen.

  2. Over een jaar of 10 is duidelijk dat dit artikel een schrijffout bevat.

    Dan is het voor iedereen duidelijk dat het geen historisch besluit is, maar een historische blunder / historische fout.

    Sommige mensen weten dit nu al, andere nog niet.

    • Daar hoeven we geen 10 jaar op te wachten. Het is nu al de flater van deze én voorgaande eeuw. Inmiddels al decennia lang wordt er gedebatteerd over de nieuwe randweg ja / nee. Of je nu voor of tegen bent, feit is dat het al zoveel gekost heeft, dat het de grootste flater van Nederweert aller tijden genoemd mag worden. En ondertussen links- of rechtsom nog altijd geen meter opgeschoten.

      Daar waar het de nieuwe randweg nu “afgeketst” is, wordt het plan over 10 jaar weer vrolijk uit de kast gehaald, afgestoft, mag iedereen er weer (tegen de gebruikelijke riante vergoeding) zijn of haar plasje over doen en heeft het alleen nog maar meer gekost.

      Maar ach, het is maar gemeenschapsgeld……..

  3. toch blijft het bijzonder, dat het JAN de randweg op de agenda gezet heeft middels wethouder Beelen.
    toen waren ze nog ergens voor, nu is zijn ze alleen maar tegen en willen niks meer. En bij de komende verkiezingen als blijkt dat dit een historische fout was stellen ze gewoon weer voor om een nieuw traject te starten voor een randweg. wanneer is deze partij nu eens zo verouderd dat ze verdwijnen.

  4. Dat hebben ze wederom goed voor elkaar in Nederweert.
    Dit heeft in de afgelopen jaren klauwen met geld gekost en waarvoor?
    Weggegooid geld van de burgers in Nederweert.
    Ga jullie schamen stelletje amateurs.

    • Randweg: Weggegooid geld, vele vruchteloze vergaderingen, dromen, plannen, kanaalzone etc.
      Jaren geleden was er een andere samenstelling van B&W en Gemeente Raad toen dit al speelde.
      Het huidige college B&W en samenstelling van de raad moest toen verder met de stukken,afspraken en projecten etc. die er al lagen. Een ieder die al die jaren dit project gevolgd heeft of bij betrokken was mag zelf bedenken aan wie we dit te danken hebben. Communicatie: Eenrichtingsverkeer letterlijk en figuurlijk.

  5. Eigenlijk een felicitatie waard voor Nederweert.
    Het is de enigste gemeente waar de N266 tussen hier en Den Bosch nog midden door de bebouwde kom loopt.
    En waar voorlopig ook geen verandering in zal komen.

  6. Alles voor stemmen en het grote maatschappelijke belang uit het oog verliezen. Dat is partijpolitiek. Had Nederweert eerst de randweg aangelegd en daarna kerneel bebouwd dan was er geen probleem geweest.

    • Nou Firmin,
      Er werden al tekeningen bij de gemeente gemaakt voor een randweg rond 1980.
      Toen werd aan bewoners van de Peelsteeg medegedeeld dat ze waarschijnlijk grond moesten afgeven voor verbreding van die weg. Dat is 40 jaar geleden toen waren ze Plan West nog aan het vol bouwen.
      Voor wat alle onderzoeken nu hebben gekost hadden ze toen een 4 baansweg om Nederweert kunnen leggen.

    • Minimaal 4 baans

    • Met dank aan het CDA die toen de ruilverkaveling heeft doorgedrukt. Enorme blunder van Nederweertse politiek.

    • destijds wilde het JAN de randweg doorzetten. echter gezien de financiële situatie vond een meerderheid van de raad dit geen goed idee. en is er alleen het eerste gedeelte van de randweg aangelegd.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00
Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00

Advertentie