Skip to content

Nederweert halverwege een ‘Andere’ koers

Redactie
16 juli 2020 | 16:47

Advertentie

Afgelopen dinsdag 7 juli stelde de gemeenteraad unaniem de Kadernota vast, waarin het jaar 2019 financiëel werd afgesloten en vooruit werd geblikt naar de komende jaren.

Nederweert Anders

Robuust en solide
Financieel is Nederweert een robuuste gemeente, die erin slaagt realistisch te begroten met voldoende ruimte voor nieuw beleid en een solide reservepositie. We hebben geen schulden en daar kunnen we in deze tijd best trots op zijn!

Toekomstgericht met oog voor gezondheid, duurzaamheid en groen
Nederweert Anders is blij met de toekomstgerichte koers, waarbij zaken die soms al decennia spelen eindelijk worden / zijn aangepakt.

Zo is er na dertig jaar duidelijkheid over de Randweg en worden andere keuzes gemaakt voor de invulling van het buitengebied, waarbij het al in 2003 vastgestelde beleid voor plattelandswoningen eindelijk wordt doorgevoerd. Niet langer gedogen en pappen en nathouden, maar beleid omzetten in daden. 

Inzet op verbetering van luchtkwaliteit, een andere visie en beleid op landbouw in relatie tot natuur en gezondheid, voorbereid zijn op klimaatveranderingen, (veel) meer groen (o.a. een Tiny Forrest in Ospel en 50 keer Tuiny Forrest in heel de gemeente) en extra aandacht voor biodiversiteit: het zijn slechts enkele voorbeelden van een nieuwe focus op de toekomst.

Woningbouw; ook in Leveroy nog veel mogelijk
In Nederweert is grote behoefte aan betaalbare woningen voor met name starters en ouderen en nu de Provincie hiertoe extra mogelijkheden biedt willen we hierop vol inzetten. Echter wel binnen bepaalde voorwaarden, zoals met name gezondheid. 

Zo blokkeert momenteel een geitenhouderij in Leveroy, die zich dicht bij het centrum bevindt, vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s nieuwe bouwplannen.

Door sommigen wordt in dit geval onterecht gesproken van een ‘bouwstop’: er kunnen de komende jaren echter nog zo’n 40 woningen in Leveroy worden gebouwd, omdat bovenstaand nieuw beleid daar nog geen betrekking op heeft! We hopen dat het onderzoek naar de relatie tussen geitenhouderijen en gezondheid binnen afzienbare tijd is afgerond, waardoor de situatie dan opnieuw bekeken kan worden. 

Recreatie en toerisme: voor het eerst op de politieke agenda
Een terrein dat nu in Nederweert voor het eerst op de kaart wordt gezet, vooral gericht op ons mooie buitengebied, maar ook op nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden zoals bij de Noordervaart. Met aandacht voor veilige routes voor fietsers en voetgangers, vooral in combinatie met agrarisch verkeer. Nieuwe economische mogelijkheden voor onder andere stoppende agrariërs worden gestimuleerd.

Nederweert Anders blijft vol vertrouwen voortgaan op de ingezette koers als route naar een toekomstbestendig ‘ander’ Nederweert. Dit kan alleen met jullie input, dus laat van je horen en blijf in gesprek: www.nederweert-anders.nl

Ria Stienen, Jan van Nierop en Els Vaes

Advertentie

3 Reacties

  1. Halverwege andere koers…
    Halverwege ambtstermijn ….

  2. idd halverwege de ambtstermijn, nog nooit een coalitie gezien die halverwege nog steeds niks heeft gedaan. en nu stelt dat het een goede beslissing is om gezinnen uit hun bedrijfswoning gaat zetten. en dat een wapenfeit noemt.
    en stelt dat het toerisme dat zo een belangrijke plek kreeg in het coalitie programma op de agenda is gezet. terwijl hun eigen wethouder stelt dat ze nu eens aan het denken zijn om een inspiratiesessie gaan houden voor het college.
    met andere woorden ik weet niet wat ik moet gaan doen laten we eens kijken of we naar 2 jaar eens inspiratie kunnen krijgen om in beweging te komen.

  3. Er wordt al jaren gedacht aan een nieuw club gebouw , voor de water en land scouting.
    Dit is mooi inpasbaar recreatie noordervaart of in het park Budschop.
    Alles voor de jeugd en hun club .


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie