Skip to content

Dansrijck opent haar deuren voor het najaar

Redactie
27 augustus 2020 | 17:00

Advertentie

Vanaf half maart tot begin juli moest ook Dansrijck verplicht haar deuren sluiten wegens het coronavirus. Midden in het voorjaarsseizoen, van de ene op de andere dag vallen alle activiteiten stil en begint er net als voor vele andere ondernemers een onzekere periode voor Roeland en Fauve Schelfhout, eigenaren van Dansrijck. Ondanks de vele angst en paniek die bij collega-ondernemers heerste hebben deze jonge ondernemers van Dansrijck zeker niet stil gezeten, maar juist in mogelijkheden en kansen gedacht. Ze hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om Dansrijck, waar ze in hun jubileumjaar na 5 jaar nog altijd erg trots op zijn, een nieuwe frisse look te geven bij onder andere de bar en de entree van de zaal. Met het nieuwe najaarsseizoen op komst is dit geen overbodige luxe en biedt het weer nieuwe kansen en mogelijkheden om alle gasten nog beter te kunnen verwelkomen.

Aanpassingen tijdens de coronaperiode van maart tot juli
De entree van de toiletten en de overgang van de bar naar de zaal zijn flink aangepakt. Hiermee is de mogelijkheid gecreëerd om zowel de bar als de zaal als twee losse ruimtes te kunnen gebruiken, maar is de optie om beide ruimtes als één gezamenlijk geheel te gebruiken niet verloren gegaan. Zo is er voor overdag een echte koffieruimte en is er ’s avonds een café of vergaderruimte met eigen muziek en een groter aantal zitplaatsen dan voorheen. Ook is er een podium waar in de toekomst liveoptredens en of presentaties gegeven kunnen worden. Een nieuwe gebruiksruimte dus die voor meer sfeer en gezelligheid zorgt.

 

Het voorjaarsseizoen was nog geen tweede maanden oud toen er een abrupt einde kwam aan de lessen, dansfeesten en andere activiteiten bij Dansrijck. Geen landelijke danssportwedstrijd in april, geen salsa feesten, geen stijldansavonden, geen line dance avonden en natuurlijk ook geen groepslessen, sportlessen, privélessen én ook geen bruidsparen die hun openingsdans zouden komen instuderen. Niets mocht meer doorgaan. Het bracht veel organisatorische problemen en vraagtekens mee voor de vele openstaande lesuren. Daar waar veel dans- en sportscholen en culturele instellingen lessen lieten vervallen hebben Roeland en Fauve er direct voor gekozen om alle cursussen te bevriezen om ze op een later moment te kunnen hervatten en ze alsnog aan te bieden. Dit alles zodat cursisten geen lessen kwijt zouden zijn.

Het duurde uiteindelijk tot juni voordat de kinder- en sportlessen buiten weer mochten plaatsvinden en de horeca binnen weer open mocht. Het duurde zelfs tot juli voordat er ook binnen weer gedanst mocht worden. Na veelvoudig overleg met de gemeente Nederweert om alle activiteiten op een goede, veilige en klantvriendelijke manier te kunnen laten plaatsvinden en vooral ook om alle verschillende protocollen op elkaar te kunnen afstemmen gingen de deuren van Dansrijck weer open. Het rooster moest vervolgens flink gewijzigd worden om alle openstaande uren in de zomerperiode ingehaald te krijgen, waardoor ook het normale zomerprogramma aan bootcamps, zomercursussen en dansfeesten geannuleerd moest worden. Uiteindelijk is het toch gelukt om alle cursussen afgerond te krijgen en in de laatste week van augustus, als de scholen alweer begonnen zijn, zullen ook de laatste cursussen van het voorjaarsseizoen hun laatste lesuren beleven.

Het aankomende najaarsseizoen
Vanaf maandag 31 augustus start het nieuwe najaarsseizoen. Natuurlijk met veel oude bekende docenten en cursussen, maar er zijn dit najaar ook weer een aantal nieuwe gezichten en nieuwe cursussen. Het volledige weekprogramma is te vinden op www.dansrijck.nl en ook het aanmelden voor een proefles en/of de cursus voor nieuwe cursisten kan hier worden gedaan.

Salsa
Bij de salsacursussen zijn Jack Petrochi en Simone Aarts aan het team van Dansrijck toegevoegd. Een jonge en enthousiaste combinatie met passie voor het vak, die zowel gezamenlijk als apart van elkaar hun ervaring hebben opgedaan binnen en buiten de regio. Naast dansdocent is Jack ook actief als DJ en is hij in die functie ook al enkele keren bij een van de SaBaKiz (salsa, bachata, kizomba) Party’s van Dansrijck van de partij geweest. Op maandag en dinsdag zijn er onder leiding van Simone ladies-only cursussen zowel voor beginners als voor meer ervaren ladies die zich met name op showchoreo en styling willen richten. Op dinsdag en woensdag zijn de groepscursussen salsa voor de niveaus beginner, intermediate en advanced.

Bachata
Nieuw op het programma is de bachata cursus op maandag, gegeven door Aitor Pérez en Milena Croes. Door hun Spaanse en Arubaanse afkomst hebben zij een natuurlijk gevoel voor de dansstijl bachata. Hun focus op muzikaliteit, voetenwerk en partnering maakt dat zij zowel beginnende als gevorderde dansers het gevoel en plezier van de Latijns-Amerikaanse dansen nog beter kunnen overbrengen.

Yoga
Niet nieuw op het programma, maar wel onder leiding van een nieuwe docent is yoga en dan met name Vinyasa yoga. Op maandag vroeg in de avond wordt er Vinyasa Easy Flow Yoga en Vinyasa Flow Yoga gegeven door Ineke Vossen. Door haar yoga opleiding, achtergrond in Mindullness en werkactiviteiten in de kunst- en cultuursector is zij een uitstekende aanvulling op het team van Dansrijck en staat er een vakvrouw met passie voor de groep. Bij Vinyasa Easy Flow Yoga worden de houdingen in een rustige flow uitgevoerd. Het tempo is wat lager dan bij de Flow les, wat goed is voor het werken aan de overgangen van de ene houding naar de andere. In deze les is wat meer ruimte voor zittende houdingen, verstilling en ademwerk. De zachtere aard van deze les maakt dat deze zeer geschikt is voor beginners, als je een fysieke beperking ervaart, maar juist ook als je meer ervaring heb met yoga en je toe bent aan vertraging. Bij Vinyasa Flow Yoga worden de houdingen ook in een flow uitgevoerd, maar dit is een actieve, krachtige les met vrijheid en creativiteit in de verschillende bewegingen die worden uitgevoerd. Maar alles is in balans, er er is dus ook ruimte voor verstilling en ademwerk. Deze les is voor alle niveaus toegankelijk, Ineke geeft een aantal opties voor de houdingen, waardoor je zelf de intensiteit kun variëren.

Stijldansen
De stijldanscursussen zijn bij Dansrijck niet nieuw, maar er starten natuurlijk wel weer nieuwe beginnerscursussen op maandag en woensdag. Onder leiding van Roeland en Fauve Schelfhout leren zowel beginnende, gevorderde dansparen en wedstrijdparen in de landelijke top de technische kneepjes van het dansvak, gericht op kwaliteit en met een moderne inslag. Dans als kunst, recreatie en sport ontwikkelt zich snel, dus het is belangrijk om met de tijd mee te gaan vinden Roeland en Fauve.

Hiphop, ballet, modern jazz of een mix daarvan
Naast de hierboven genoemde dansstijlen kun je bij Dansrijck ook terecht voor ballet, moderne dans en jazz, maar ook voor streetdance, hiphop en dansmix. Lisa Verhees, volwaardig HBO opgeleid dansdocent heeft haar sporen verdiend zowel als actief danser als dansdocent. Voor verschillende leeftijden neemt zij een deel van deze lessen voor haar rekening. Ze is pro-actief, heeft oog voor de individuele cursist en probeert bij iedereen een persoonlijke ontwikkeling teweeg te brengen.

Peuterdans en kleuterdans
Ook de allerkleinsten onder ons, de peuters en kleuters, kunnen vanaf 2 jaar oud al bij Dansrijck terecht. Motorische ontwikkeling, muzikale ontwikkeling en sociale ontwikkeling staan centraal bij deze lessen op vrijdag en zaterdag. Het is enorm belangrijk om in deze levensfase kwaliteiten te ontwikkelen die ze hun hele jeugd met zich meedragen en de meeste kinderen vinden bewegen en muziek een fantastische combinatie. Wist je ook dat dansles zorgt voor een betere taal- en rekenontwikkeling? Zowel Fauve als Lisa hebben zich afgelopen seizoen verdiept in Taal- en Rekendans, zij geven deze lessen niet alleen op scholen en bso’s, maar nemen deze kennis ook mee in alle kinderlessen. 

Kom ook een proefles volgen!
Ben je nieuwsgierig geworden naar een van de danscursussen of heb je eigenlijk meer interesse naar een of meerdere ruimtes bij Dansrijck voor een feestje, een borrel of een andere (groeps)activiteit neem dan gerust even contact op via www.dansrijck.nl. Wil je je als nieuwe cursist aanmelden voor een proefles? Ook dat kan via de website. De eerste les van de cursus is tevens een proefles. Bevalt deze les je niet? Dan kost het je ook niets. Vervolg je de cursus wel, dan is de proefles gelijk de start van je cursus. Informeer dus vrijblijvend naar de mogelijkheden of meld je direct aan. Wellicht tot ziens bij Dansrijck van maandag 31 augustus!

Dansrijck volgt alle protocollen zoals opgesteld door het RIVM in samenwerking en goed overleg met de gemeente Nederweert.

Meer info vind je op www.dansrijck.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_06 Koopzondag Nederweert-17
Mooi weer trok veel bezoekers naar het centrum
6 oktober 2024 | 20:00
2024_10_06 Synchroon team ZPC Nederweert
Het wedstrijdseizoen is weer begonnen!
6 oktober 2024 | 19:22
default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00

Advertentie