Skip to content

Fractie JAN pleit voor een Corona-testlocatie in Weerterland

Redactie
10 september 2020 | 17:23

Advertentie

Het aantal Corona-besmettingen in Nederland stijgt nog altijd. Om het risico van verspreiding in te dammen is het belangrijk om je bij klachten te laten testen of je het Coronavirus ook daadwerkelijk onder de leden hebt. Inwoners van de gemeente Nederweert worden hiervoor op dit moment verwezen naar de dichtstbijzijnde testlocaties, namelijk Venlo, Helmond, Eindhoven of zelfs Urmond. De fractie JAN Nederweert constateert dat dit voor veel inwoners een te grote belemmering is en pleit voor een testlocatie in de regio Weerterland.

Corona-testlocatie in Weerterland

De huidige testlocaties moeten vanuit Nederweert namelijk met de auto bezocht worden. En niet iedereen beschikt over een auto. Daarnaast ontvangt de partij signalen dat de afstand, zelfs voor mensen met auto, nog steeds te groot is om zich ‘even’ te laten testen. JAN is van mening dat iedereen die klachten heeft zich moet kunnen laten testen, zonder dat er beperkingen zijn. Als afstand een beperking is, dan moet dit dus worden opgelost.

Tijdens de komende gemeenteraadsvergadering op 15 september pleit JAN dan ook voor een testlocatie in de gemeente Nederweert, of in ieder geval een testlocatie in de regio Weerterland. De partij JAN hoopt dat het College van B&W gehoor geeft aan hun oproep en dat er spoedig een testlocatie in de buurt komt, bereikbaar voor alle inwoners van de gemeente Nederweert.

Advertentie

3 Reacties

  1. Een goed idee, we moeten inderdaad ver gaan.
    En daar komt een groot gebied voor te testen.
    De wacht tijden kunnen extra lang worden.
    Je bent zo 4 dagen verder.

    • Een beetje mosterd na de maaltijd. Er had al veel eerder geconstateerd kunnen worden dat sommige mensen ver moeten rijden voor een test.
      Daarnaast, de laboratoria kunnen het nu al niet meer bijbenen. Meer testlocaties gaat dat niet verbeteren.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie