Skip to content

Gemeenteraad Nederweert stelt begroting vast

Redactie
6 november 2020 | 12:11

Advertentie

Terwijl veel andere gemeenten moeten bezuinigen, stelde de gemeenteraad van Nederweert op dinsdag 3 november de programmabegroting mét een sluitende meerjarenbegroting vast. Voor wethouder Carla Dieteren (Financiën en Sociaal Domein) was het de eerste begrotingsbehandeling. “We mogen tevreden zijn met ons huishoudboekje dat ook over de cijfers van het sociaal domein gaat.

Sociaal hoofd en hart
‘Een college dat het sociaal domein met ‘hoofd en hart’ bestuurt.’ Het was een van de opmerkingen tijdens de behandeling van de jaarlijkse begroting. Voor het college en wethouder Dieteren een waardevolle ondersteuning voor de aanpak in het sociaal domein. Want dit domein heeft te maken met oplopende kosten. “Een goede toegang tot en kwaliteit van zorg staat voorop. Tegelijkertijd werken we aan een verdere kostenbeheersing”, licht de wethouder toe. “Deze maand zitten we met de raad aan tafel om de lijnen in onze aanpak uit te zetten. Dit soort uitdagingen moet je samen aanpakken.

Traditie
Begrotingsbehandelingen zijn altijd een lange zit. De raad ging uitvoerig met elkaar in debat over het verdelen van de gelden. De ene partij wil meer aandacht voor de economie, de ander voor wegen of vergroening en weer een ander waarschuwt dat (nieuwe) wensen in de pas moeten blijven lopen met onze financiën. Wethouder Dieteren: “Er is in deze begroting geen sprake van structurele tekorten op korte en/of lange termijn. Dat willen we graag zo houden. Al zijn het vanwege corona en de herijking van het gemeentefonds uitdagende tijden. Daar waar andere gemeenten in de regio met bezuinigingsvoorstellen komen, is de begroting van Nederweert meerjarig sluitend. Een traditie die alweer een aantal jaren duurt en waar we met zijn allen trots op mogen zijn”.

Vertrouwen
College en gemeenteraad staan samen aan de lat om onzekere tijden het hoofd te bieden. “De komende tijd zullen we, met zijn allen, onze uitgaven goed moeten doordenken. Fracties denken constructief mee over oplossingen. Als college hebben we dan ook veel vertrouwen in de toekomst”, aldus de wethouder.

Terugkijken
De live uitzending gemist? Je kunt de begrotingsbehandeling terugkijken.

Begroting 2021 Nederweert overzicht
Begroting2021 gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Buurtnetwerk Hoplr nu ook in Nederweert beschikbaar
Kom in contact met je buurt
29 september 2024 | 15:00
Screenshot
Jammer, jammer!
29 september 2024 | 13:00
Carnaval algemeen 1
Impuls aan de lokale culturele infrastructuur
29 september 2024 | 9:00
2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45

Advertentie