Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Het visseizoen is weer geopend dus tijd voor een goed recept!
Geroosterde forel met Limburgse stroop
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 25 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht |
Auteur | Marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 4 forellen
- 2 eetl bloem
- 6 eetl hazelnootolie
- 150 gr ontbijtspek in reepjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 50ml witte wijnazijn
- 3 eetl Limburgse appelstroop
- scheutje appelsap
- 2 eetl verse bieslook, gehakt
- 1 citroen, in parten
Hoe maak je het
Bestrooi de forellen met vers gemalen zwarte peper, Keltisch zeezout en bestrijk ze met olie. Bak voor de saus de spekreepjes in een droge hete koekenpan. Voeg de knoflook toe. Blus dit af met de azijn en schep de stroop er door heen. Verdun de saus met een beetje appelsap. Schep de helft van de bieslook erdoor en houd de saus warm zonder te koken. Verhit een grillpan of rooster op een barbecue de forellen circa 5 minuten per kant. Serveer ze en giet er een beetje stroopsaus in de vorm van strepen over. Strooi de rest van de bieslook erover. Garneer met partjes citroen. Lekker met gebakken aardappelen en worteltjes Tip: Vervang forel door moten kabeljauw. Neem in plaats van bieslook gehakte bosui. |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst