Skip to content

Weerter VVD raadslid stapt uit fractie vanwege Poort van Limburg

Redactie
17 mei 2013 | 14:04

Advertentie

S.M.L. (Loppan) StruvingRaadslid Loppan Struving stapt met onmiddelijke ingang uit de Weerter VVD Fractie, en zal zich beraden hoe haar raadswerk voort te zetten.

De reden van haar vertrek is de gang van zaken m.b.t. tot het dossier Poort van Limburg c.q. rekenkamer rapport. De feiten en conclusies hierin: het niet tijdig en te beperkt informeren van de Raad in de periode van begin 2010 tot 2011 en de grote fouten die er gedurende het traject om de Poort te verwezenlijken zijn gemaakt en die de gemeente en dus de inwoners van Weert miljoenen euro’s meer heeft gekost, zijn voor haar onacceptabel.

De VVD fractie was verdeeld over de eventuele politieke consequenties die dit alles voor de verantwoordelijke wethouder zou moeten hebben. Dit heeft tot spanningen binnen de fractie geleid; echter de onafhankelijke opstelling van raadsleden in het belang van een goed functionerende democratie is een groot goed.

Enkele VVD-fractieleden hebben daarom gekozen voor een eigen afweging en verantwoordelijkheid. “Ik ervaar dat hierdoor het functioneren in de fractie onder druk is komen te staan, daarom kies ik ervoor mijn eigen weg te gaan” aldus Loppan Struving

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie