Skip to content

Hulp in Nederweert tijdens de coronaperiode

Redactie
4 december 2020 | 8:00

Advertentie

Ook nu staat gemeente Nederweert voor jou klaar!

Het coronavirus zet Nederland al een tijd op z’n kop. Op advies van de Rijksoverheid vermijden burgers zoveel mogelijk sociaal contact en blijven ze meer  thuis. Een groot deel van de bevolking kan zich goed redden. Kwetsbare inwoners komen echter voor een uitdaging te staan. De gemeente schiet deze mensen te hulp.

Ondersteuning

Ondersteuning vanuit de gemeente
Ze steunen inwoners met hulpvragen. Zéker in deze tijd van crisis pakken ze hun rol in de zorg voor de kwetsbare inwoners en ondersteunen we bij dringende hulpvragen. Denk aan boodschappen doen, medicatie ophalen, een luisterend oor of de hond uitlaten. Op het moment dat een inwoner een hulpvraag heeft en het eigen netwerk niet kan bijspringen, dan zet de gemeente op maat ondersteuning in. Het blijft belangrijk om eerst zelf een oplossing te zoeken.

Kernteam
Er is een kernteam opgericht dat zich inzet bij hulpvragen. Hulpvragen kunnen één op één worden opgepakt. Er kan ook een initiatief opgezet worden om meerdere mensen met dezelfde hulpvraag te kunnen helpen. Het kernteam bestaat uit professionals van de gemeente en partnerorganisaties. Deze partners hebben een werkinstructie gekregen zodat zij op een veilige manier aan de slag kunnen gaan.

Contact opnemen voor hulp
Hebt u een dringende hulpvraag en kunt u deze niet zelf of met hulp van anderen oplossen, dan kunt u op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur (vrijdagen tot 12.00 uur) contact opnemen via het algemeen telefoonnummer (0495) 677 111. Het klant contact centrum verbindt u door met de regisseurs leefbaarheid. Zij kijken samen met u en met het kernteam naar een oplossing op maat.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie