Skip to content

Uitvoering Centrumplan locatie Burgemeester Hobusstraat van start

8 december 2020 | 14:03

Nu de Raad van State alle bezwaren van de Vereniging van Vastgoedeigenaren heeft verworpen, kan er gestart worden met de uitvoering van het Centrumplan aan de Burgemeester Hobusstraat in Nederweert. Vanaf de eerste week van januari zul je zien dat hier druk gewerkt wordt. “We gaan deze plek zo snel mogelijk omvormen tot een fraai en toekomstbestendig onderdeel van het centrum van Nederweert. Mogelijk dat u van deze werkzaamheden enige overlast gaat ondervinden. Uiteraard proberen we dit zoveel mogelijk te voorkomen” aldus de gemeente Nederweert.

Wat gaat er allemaal gebeuren?
Het nieuwe pand wordt gebouwd op de huidige parkeerplaats tussen het gemeentehuis en de oude sporthal (pand Wijen). Voordat de aannemer met de bouw kan starten, moet de gemeente Nederweert een aantal werkzaamheden uitvoeren. Wat gaan ze allemaal doen?

  • Er komt tijdelijk een parkeerplaats aan op het Raadhuisplein. Als de markt hier blijft staan, kan hier op woensdagochtend niet geparkeerd worden. Ze gaan hierover nog met de marktkooplieden in overleg.
  • Ze halen de hele parkeerverharding weg tussen het gemeentehuis en de oude sporthal.
  • Ze verwijderen alle bomen, lichtmasten en meubilair binnen het bouwvlak.
  • Ze verleggen de kabels en leidingen.
  • Onder de parkeerplaatsen voor de dokterspraktijk zit een geringe asbestverontreiniging in de puinfundering. Deze halen ze weg. Daarna brengen ze de parkeerplaatsen voor de dokterspraktijk weer terug, zodat deze gedurende de bouw gebruikt kunnen worden (blauwe zone). Tijdens deze werkzaamheden is de weg voor de dokterspraktijk een paar dagen afgesloten (ambulance kan door).
  • De oude sporthal wordt grotendeels gesloopt, maar zodanig dat de ruimte van apotheek Maar nog blijft staan en door Maar gebruikt kan worden gedurende de bouw. Dit gedeelte wordt pas gesloopt als apotheek Maar verhuisd is naar het nieuwe gebouw.
  • Ze verleggen een gedeelte van de rijbaan aan de achterzijde van het oude Rabobank-gebouw. Hiervoor moeten ze dit kruispunt/weggedeelte ongeveer vier tot zes weken afsluiten. Het verkeer wordt dan omgeleid.
  • Vanaf januari is de inzameling van oud papier op de parkeerplaats aan de Burg. Hobusstraat niet meer mogelijk. Vanaf januari staan de containers daarom op de parkeerplaats aan de zijde Loverstraat.

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?
Bovengenoemde voorbereidende werkzaamheden vinden plaats van 4 januari tot 18 februari 2021. Daarna start de aannemer met de bouwwerkzaamheden. De verwachting is dat in mei/juni 2022 alles gereed is. Uiteraard kunnen er onvoorziene omstandigheden optreden, waardoor ze moeten afwijken van de planning. De tijdelijke parkeerplaats op het Raadhuisplein leggen ze vooruitlopend op de werkzaamheden aan. Eind december 2020 is deze klaar.

Hoe voorkomen we zoveel mogelijk overlast?
Bouwen in een centrum op een beperkte ruimte levert altijd overlast op. Ze proberen deze uiteraard zoveel mogelijk te beperken. Belangrijk is dat ze tijdelijk voldoende parkeerplaatsen terugbrengen. Dit doen ze niet alleen op het Raadhuisplein, maar ook rondom het bouwplan. Op het bouwterrein leggen ze parkeerplaatsen aan voor bouwpersoneel. Met de bouwaannemer maken ze goede afspraken over het niet te vroeg beginnen of te laat doorwerken. Verder zorgen ze ervoor dat de omliggende gebouwen (gezondheidscentrum, huisartsenpraktijk, gemeentehuis, Jan Linders, appartementen, et cetera) bereikbaar blijven. Het kan wel voorkomen dat ze wegen gedurende een korte periode van vier tot zes weken moeten afsluiten. Ze zorgen dan voor een goed aangegeven omleidingsroute.

Ervaart je toch in belangrijke mate overlast, dan kun je dit melden aan de gemeente Nederweert. Ze gaan dan samen met de aannemer bekijken hoe ze dit tot een aanvaardbaar niveau kunnen terugbrengen.

Advertentie

4 Reacties

    • Ach, volgens mij was het ondertussen wel bekend dat verandering (qua bestuur) niet altijd even positief is. We zijn een lachtertje geworden.
      Mij is altijd geleerd; ‘Belofte maakt schuld, behalve als je politicus bent’.

      Met de volgende verkiezingen weer lekker stemmen op een van de twee uit de oude coalitie. Alles is beter dan dit.

  1. Raar dat een wethouder op voorhand dit soort dingen roept en achteraf olijk staat de doen bij een ontwikkeling waar hij eigenlijk tegen is.
    Geloofwaardigheid van deze wethouder is ebt weg en kiezersbedrog doet zo zijn intrede.
    Harry nog even volhouden en dan maar hopen dat de mensen van Nederweert kiezen op basis van kunde en niet op basis van “een keer iets anders”.

  2. Mooi dat het eindelijk gaat beginnen!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie