Skip to content

Bestuurder vuilniswagen alsnog veroordeeld voor dodelijk ongeluk Nederweert

Redactie
18 december 2020 | 18:21

Advertentie

De bestuurder van een vuilniswagen, welke op 27 november 2018 een dodelijk ongeval veroorzaakte op Moesemanstraat in Nederweert, is in hoger beroep veroordeeld tot een geldboete van 700 euro en rijontzegging voor de duur van 3 maanden met een proeftijd van 2 jaar.

De chauffeur van de vuilniswagen reed twee fietsers aan op de Kruising Kapelaniestraat – Kapelaniestraat in Nederweert. De 73 jarige vrouw raakte hierbij ernstig gewond en overleed enkele weken later aan haar verwondingen.

De chauffeur werd door de rechtbank in Limburg vrijgesproken, waarna het Openbaar Ministerie in hoger beroep ging. Volgens de rechter maakte de chauffeur een verkeersfout door de fietsers over het hoofd te zien en ze geen voorrang te verlenen. Tijdens een reconstructie bleek dat bij het naderen van het kruispunt ‘voldoende zicht was’ op de straat waar Jeanne en Frans reden.

Lees hier de gehele uitspraak.

Frans
Frans Heynen, die eerder over het ongeval sprak in Project 46, laat in een reactie weten dat de uitspraak voelt als ‘genoegdoening’. „Het is een heldere uitspraak, die recht doet aan mijn rechtvaardigheidsgevoel. Nadat de rechter de veroorzaker in eerste instantie had vrijgesproken dacht ik ‘hoe is dit nu mogelijk?’. Dat voelde niet goed. Deze uitspraak wel.”, zo vertelt hij tegen Dagblad De Limburger.

Heynen kan met de uitspraak van het hof verder met zijn rouwproces al laat het ongeluk van zijn vrouw hem niet meer los. „Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Elke dag opnieuw.”

Lees hier de podcast in de serie Project 46 van Dagblad de Limburger.

Lees ook

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie