Er wordt heel wat afgewandeld sinds mensen thuiswerken. Wanneer je als thuiswerker de vrijheid hebt om je werktijden zelf in te delen, is het een aanrader om ook eens overdag in een natuurgebied te gaan wandelen en dan je werk bijvoorbeeld ‘s avonds af te maken. Dat geeft sommige wandelaars, die afhankelijk zijn van de weekenden, tevens wat meer ruimte.
De nieuwe uitkijktoren in de Peel is klaar. Hij staat er prachtig bij. Vanaf de toren kun je genieten van een weids uitzicht. De bevroren knuppelbrug stak woensdagochtend wit af in het Peellandschap. Maak van een wandeling een meditatieve bezigheid, beginnend met bewust worden van je ademhaling en het voelen van je voeten in de schoenen op de grond, alvorens je begint te lopen. Gebruik al je zintuigen en pauzeer af en toe om met een weidse blik om je heen te kijken. Nu het buiten kouder is kun je de koude lucht, die telkens met elke inademing je lichaam binnenstroomt, beter voelen en merk je dat deze veel warmer is zodra hij je lichaam weer verlaat. Dingen die je anders misschien niet opvielen.
Een wandelmeditatie is met volle aandacht lopen. Tijdens het wandelen kun je je aandacht een paar keer verleggen door in te zoomen op één van je zintuigen. Sta je even stil om te pauzeren, laat dan je gedachten eens de vrije loop zonder dat je er bepaalde gedachten uitpikt. Wissel tijdens het lopen ook eens van tempo en merk hoe je lichaam hierop reageert. Je kunt zelfs een bodyscan doen terwijl je wandelt. Wandelen is gezond. Het brengt niet alleen je lichaam maar ook je geest in beweging. Doch het allerbelangrijkste is dat je ervan geniet.
Je ziet dat er niet alleen zitmeditaties zijn maar ook loop/wandelmeditaties. Wist je trouwens dat er op Netflix, naast de gebruikelijke films en series, een serie is over mediteren? Headspace, vooral bekend als meditatieApp voor je telefoon, laat je kennismaken met een aantal vormen van meditatie. In elke aflevering kun je meedoen met een geleide meditatie. Ik wens je veel plezier.
Heb je het vorige column ‘Coach jezelf’ gemist? Je leest het hier.
– Lisette –
Pak aan wat je dwarszit!
Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Lees dan mijn coachprofiel op Coachfinder.
Heb je interesse in mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.
In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nlen ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.
Er zijn nog geen reacties geplaatst