Skip to content

Het beroep van mijn bet-betovergrootvader?

Redactie
9 februari 2021 | 15:17

Advertentie

Hebt u zich ooit afgevraagd wat uw verre Nederweerter voorouders als beroep hadden? De meesten waren boer, maar misschien was uw bet-bet-overgrootvader wel baanmeester, of brandmeester, ijkmeester, burgemeester, kapelmeester, kerkmeester, keurmeester, putmeester, rentiermeester, rotmeester, vroedmeester of natuurlijk gewoon… schoolmeester. Er liepen dus heel wat meesters rond in onze gemeente. Maar het zou ook zo maar metselaar, timmerman, smid of slager kunnen zijn geweest. Allemaal beroepen in het oude Nederweert.

Beroep van mijn bet-betovergrootvader

Naslagwerk
Meer weten hierover? Zoek het zélf op in het pasverschenen boek “Wie, Wat, Wanneer in Nederweert. Lijst van ambtsdragers, functionarissen en ambachtslieden (1400-1900). De nieuwste uitgave van de Stichting Geschiedschrijving Nederweert. Een uitgebreid naslagwerk met alle tot nu toe bekende vermeldingen en bronverwijzingen van Nederweertenaren en hun beroepen. 

Stamboomonderzoek
Vijftig jaar lang werden allerhande vermeldingen van Nederweertenaren en hun beroep genoteerd. Voor het eerst staat alles nu bij elkaar in één overzichtelijk werk. Een schatkamer voor iedereen met interesse in zijn of haar Nederweerter voorgeslacht en stamboomonderzoek. Een verzameling die eigenlijk nooit af is en ook in de toekomst nog blijft groeien.

Webshop
Meer dan 250 pagina’s dik, en voor €14,95 verkrijgbaar als digitaal e-Book (in doorzoekbare pdf) via de webshop van Nederweerts Verleden www.shop.nederweert24.nl. Na bestelling wordt het u zo spoedig mogelijk per email toegezonden. U hoeft er het huis dus niet voor uit. Het beste idee voor deze tijden van ijsdagen, lockdown en avondklok!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie