Skip to content

Politie rijdt autodieven klem na lange achtervolging over A2

Redactie
14 maart 2021 | 10:47

Advertentie

De politie heeft zaterdag 13 maart 2021 twee gestolen voertuigen van de weg geplukt en beide bestuurders aangehouden.

Agenten zagen in de avonduren niet één, maar twee gestolen voertuigen op de A2 rijden ter hoogte van Maastricht. Vervolgens werd er aan beide voertuigen middels de stoptransparant kenbaar gemaakt dat zij moesten stoppen.

Achtervolging A2

Beide voertuigen kozen er voor om niet te stoppen voor de politie. De achtervolging werd vervolgens ingezet over de autosnelweg richting het noorden van Limburg. Vanuit de lucht ondersteunde De Luchtvaartpolitie de collega’s op de autosnelweg. Tevens schoof de Koninklijke Marechaussee en de Politie Landelijke Eenheid ook aan bij de achtervolging. Operationeel Centrum Politie Limburg coördineerde de gehele achtervolging.

Gedwongen tot stoppen
Gaandeweg splitsten de voertuigen zich en ontstonden er twee losse achtervolgingen. Uiteindelijk konden beide voertuigen tot stoppen worden gedwongen. Een van de verdachten nam vervolgens de benen en probeerde te ontkomen. Met behulp van onze heli die gebruik maakte van een grote lichtbundel op de verdachte, en de warmtebeeldcamera, kon hij gevolgd worden door alle tuinen en velden. Nadat hij in de gaten kreeg niet weg te kunnen rennen van onze Zulu die boven hem vloog, stak hij zijn handen in de lucht en gaf zich over.

Eén achtervolging werd beëindigd in Baexem en de andere in het plaatsje Kelpen Oler. Beide personen zijn aangehouden. De politie is momenteel bezig met het onderzoek.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie