Skip to content

Buurtbewoners ruimen Schoor op

Redactie
22 maart 2021 | 16:49

Advertentie

Ingezonden

Van vroeger uit word het al gezegd; Schoor Roeven en Kraan komen altijd achteraan.Toch leeft deze buurt bij de bewoners en worden er vaak activiteiten georganiseerd. Ook nu het nationale opschoondag is zijn er ondanks de corona toch bewoners van buurtschap Schoor die komen helpen om hun buurtschap weer schoon te krijgen.

En ook al krijgen wij niet altijd alle medewerking of worden wij vergeten als ze een familiespel van Nederweert maken, Schoor bestaat echt en is een fijne en sociale buurtschap waar iedereen als het erop aankomt voor elkaar klaarstaat.

Dus ook vandaag 20 maart weer. De nationale opschoondag bestaat al langer dan vandaag. Helaas.Het is toch jammer dat we erop uit moeten trekken om andermans rommel uit de natuur te plukken Het zou niet nodig moeten zijn; alles wat je meeneemt kun je leeg ook mee terug nemen. Naast plastic, blik, en glas worden er ook vaak schillen van fruit gedropt. Men denkt dat dit laatste onschuldig is maar dat is niet zo. Veel fruit is van oorsprong hier niet te vinden en composteert heel slecht in onze natuur, denk aan sinaasappel of mandarijn.

Dus eigenlijk is de moraal van dit verhaal, zorg dat iedereen z’n rommel niet dumpt in de natuur en langs de weg en dat we over 10 jaar geen opschoondag meer nodig hebben.

Bewonersbelangengroep Schoon Schoor.

Advertentie

5 Reacties

    • Margareth ik ruim al meer dan 30 jaar in een behoorlijk gedeelte van Nederweert het zwerfvuil op en ik doe dat al die tijd omdat ik instelling heb dat je je kunt ergeren aan het vuil maar daar krijg je alleen jezelf mee…
      Steek jij de handjes ook ooit uit de mouwen of doe je alleen mauwen en niet sjouwen doe je wel sjouwen dan zal heel Nederweert wel van je houden of moet ik schrijven houwe…

  1. Ik schrok toen ik de titel las, ik ben direct op de fiets gesprongen en ben gaan kijken. Maar gelukkig, er staan nog huizen op Schoor.

    (Goede actie overigens, als iedereen gewoon eens zijn eigen troep opruimt dan kunnen de vrijwilligers wat leukers doen in hun vrije tijd)

  2. Franske wij zijn van Deursen met een s.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie