Skip to content

Subsidie voor wekelijks streekjournaal op lokale TV

Redactie
7 mei 2021 | 12:24

Advertentie

Het college van B&W is op 4 mei akkoord gegaan met het voorstel om een subsidie toe te kennen aan Stichting Streekomroep Weert. De subsidie dient door de streekomroep gebruikt te worden om een jaar lang wekelijks een journaal uit te zenden op de lokale publieke TV zender WeertFM TV. In dat journaal komen onderwerpen als 112 nieuws, politiek, cultuur, sport, activiteiten en overige noemenswaardige gebeurtenissen uit en rondom het Weerterland aan de orde.

Streekjournaal

Wethouder Tessa Geelen: “Allereerst ben ik blij dat de wens van veel inwoners gaat uitkomen die een streekjournaal op de lokale televisie hebben gemist; het gaat er echt komen! We hebben in het programma Weert koerst op verbinding 2018-2022 een bedrag van € 60.000,- beschikbaar gesteld om lokale verslaglegging een nieuwe impuls te geven. De gemeenteraad heeft eind vorig jaar hiervoor een subsidie beschikbaar gesteld en de aanvraag van de streekomroep voldeed aan alle voorwaarden. Ik hoop dat onze inwoners nog voor de zomervakantie het eerste journaal kunnen zien op WeertFM TV.”

Team gaat aan de slag
De streekomroep gaat een nieuwsredactie-team opzetten met een journalist/redacteur als coördinator. Streekomroep Weert is eindverantwoordelijk voor het journaal, maar de items worden ook aangeleverd door andere mediapartners. Naast Stichting Streekomroep Weert hebben Special Events Productions (S-E-P) en de Weert Media Groep de aanvraag mede ingediend. Volgens de streekomroep kunnen naast deze partners ook andere partijen uit het Weerter medialandschap aanhaken en content leveren. Op deze manier gaat men een gevarieerd streekjournaal produceren.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie