Skip to content

Klaar voor het volgende stookseizoen

22 mei 2021 | 16:07

De Nederweerter Energiecoöperatie NEWECOOP helpt steeds meer Nederweertenaren met energiebesparing in huis. Echter nu de temperaturen oplopen, denk je waarschijnlijk niet meer aan isoleren en verduurzamen. Het is echter juist slim om de komende maanden aan de slag te gaan met uw woning. Er ligt namelijk aardig wat subsidie klaar voor iedereen die in huis bijvoorbeeld de ramen, vloeren of muren aanpakt. Maar ook voor het installeren van een warmtepomp als de CV aan vervanging toe is.

De burgercoöperatie Newecoop ziet veel kansen voor iedereen die met energiebesparing aan de slag wil. Het doel is dat zoveel mogelijk Nederweertenaren er in het najaar warmpjes en comfortabel bij zitten. Kijk op www.newecoop.nl/energiebesparing voor wat de vrijwilligers voor je kunnen betekenen. Voor NEWECOOP-leden is een adviesgesprek gratis, en je wordt lid voor maar EUR 10.

Har Lempens, Nederweert
In het verleden heb ik mijn dak en kruipruimte al aangepakt, en wilde nu verder met raamisolatie. Daarvoor ben ik in contact gekomen met NEWECOOP, want zij stonden in het krantje van Nederweert. De energiecoöperatie is niet uit op winst of het verkopen van producten, maar wil de duurzaamheid voor de burgers in Nederweert vergroten. Dat geeft vertrouwen! Ik heb daar een warmtescan aangevraagd. Dat verliep bijzonder prettig en het adviesrapport dat ik kreeg was goed en uitgebreid. Op basis van het advies heb ik HR++ isolatieruiten besteld ter vervanging van het standaard Thermopane in het halkozijn en de achterdeur, want daar ging de nodige warmte verloren. Dit zorgt voor meer comfort en lagere kosten, wat belangrijke drijfveren voor mij zijn om mijn huis te verbeteren. Ik kan NEWECOOP zeker aanbevelen aan andere inwoners van Nederweert.

Jan Slaats, Nederweert
Ik ben al heel lang min of meer milieu bewust bezig. Altijd proberen om tijdens het stoken de deuren goed dicht te houden. Energie zuinige apparaten kopen en meer van dit soort dingen. In 2015 heb ik eindelijk zonnepanelen kunnen kopen. In 2019 hebben we ook de spouwmuren laten isoleren, wat ook weer een energie winst heeft opgeleverd. Ik kwam NEWECOOP op het spoor via het artikel op Nederweert24 en in het weekblad, waar met name oud-dokter Tjeu Heijltjes in voor kwam. Bij de warmtescan had ik verwacht dat er maar enkele foto’s van het huis werden genomen binnen een korte tijd. Maar de energiecoach was heel relaxt en had tijd genoeg. Ik had niet verwacht dat ik zelf keuzevrijheid had in de opnames. Het aantal gemaakte opnames, zowel binnen als buiten, verraste mij. De kosten zijn echt niet hoog voor het maken van de foto’s, het verslag en vakbekwame adviezen. NEWECOOP is lokaal en dichtbij, en kan het zeker aanbevelen!”.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie