Skip to content

Animal Rights organiseert herdenking voor omgekomen varkens na stalbrand Nederweert

Redactie
2 juni 2021 | 18:04

Advertentie

Animal Rights organiseert zaterdag 12 juni een wake voor de varkens die dinsdag in een stal aan de Bloemerstraat in Nederweert om het leven kwamen bij een zeer grote brand. dat weet De Limburger. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights wil de wake houden bij de uitgebrande stal aan de Bloemerstraat.

Herdenking

Dinsdagmiddag brandde de stal volledig uit. Alle aanwezige varken, 4600, zijn om het leven gekomen. De brandweer is woensdag twee keer terug gegaan voor nabluswerkzaamheden. Inmiddels is de sloop van de stal van start gegaan. De brand ging gepaard met een enorme rookwolk. Inwoners kregen een NL-Alert.

Het is niet voor het eerst dat er in Nederweert een herdenking wordt gehouden voor omgekomen dieren bij een brand. Op 13 mei 2018 werd er een wake gehouden op het Raadhuisplein voor de omgekomen kippen bij een stalbrand aan het Ommelpad in Ospel.

Bron: De Limburger

Advertentie

11 Reacties

  1. Laten we de situatie nog erger maken, we nodigen een stel extremisten uit

    • Dit is al de 2 keer dat er brand is bij dit bedrijf .in 2 maanden .hij heeft alles zelf gebouwd.en geen ook uit gangen en deuren gemaakt voor zijn beesten .dus ze konden nergens na toe.en dat is het ergenste wat er is de beesten .ik snap ook niet dat er geen nood uit gaten waren voor de varkens .echt schandalig. ECHT NIET NORMAAL.ARMEN BEESTEN

  2. Volgens mij is hier iemand de weg kwijt, help de familie maar !
    Menselijk leet staat nog altojd boven dieren leed

    • He ja. Je halve bedrijf kwijtraken of levend verbranden/verstikken in de rook, nee die mensen hebben het écht het moeilijkst hier (sarcasme).

      Wat een pokke opmerkingen hier. Duizenden zeer intelligente dieren die nergens naar toekonden en waarschijnlijk in grote paniek gestorven zijn, en de boertjes zijn het slachtoffer? Je bent niet goed bij je hoofd.

  3. Is die organisatie helemaal gestoord, laat die mensen met rust het is al erg genoeg.

  4. Weg laten dat volk!! Corona regels worden dan weer massal genegeerd en de politie zal vast een oogje dicht knijpen …. maar ik ben bereid om met familie de hele bloemerstraat te blokkeren met caravans en aanhangers…. eens kijken of animalrights nog daar een wake wil gaan houden……doen ze maar ergens anders maar NIET bij dese mensen voor de deur……dat verdienen ze niet en hebben al genoeg ellende….ik sta 200% achter deze ondernemers die ik ook persoonlijk ken…..animal rights heeft zelfs een filmpje online gezet op hun site……inbraak heet dat……aanpakken dat volk!!de

    • Animal rights heeft toch alle recht om dit te doen. Buiten het feit dat dit natuurlijk heel vervelend is voor de betreffende ondernemer, zijn er ook duizenden onschuldige dieren een verschrikkelijke dood gestorven. Daar mag best aandacht voor zijn. Jij hebt echter niet het recht om de openbare weg te blokkeren en om mensen te bedreigen. Laat aub iedereen in zijn/haar waarde.

  5. Dan houden ze die wake maar ergens anders maar niet bij dat bedrijf…..niet het recht??? Heeft animal rights dan wel het recht om zomaar ergens een stal binnen te gaan en te filmen? Dus als ik vanacht bij jouw het huis binnen ga en wat ga filmen vind jij oke?? Is heel erg dat dit gebeurd is maar een herdenking houden bij dit bedrijf gaat gewoon tever…..en dat ze erbij stil willen staan heb ik geen probleem mee maar niet bij dat bedrijf! ! Overigens wie heeft het over bedreigen?? Ik laat iedereen in zn waarde laat animalrights dat dan ook doen en ergens anders die wake gaan houden ipv met weet ik hoeveel mensen naarbdat bedrijf te gaan…..blokkeer je dan geen straat?

  6. Weg met die mega dieren industrie. Dat zijn geen boeren, gewoon aasgieren. Geld geld geld

  7. Ik snap dat AR wil herdenken maar de getroffen familie wil dit gewoon niet………. mijn oplossing: Straat aan beide kanten blokkeren en netjes en vriendelijk verzoeken om naar het gemeentehuis te gaan meer is niet nodig……….dat is en blijft de beste en vreedzaamste manier…..hebje hooguit 4 -6 voertuigen voor nodig en je moet mensen hebben die weten waar ze mee bezig zijn en meer heb je niet nodig !! En mocht puntje bij paaltje komen dan gaat de politie echt wel kiezen om de herdenking bij het gemeentehuis te gaan doen…….dan is het probleem voor beide partijen opgelost! Zo zou ik het doen……ik heb wel voor hetere vuren gestaan maar 1 ding heb ik wel geleerd endat is de vijand met de eigen wapens bestrijden en in dit geval is dat om een oplossing te zoeken om ergens anders te herdenken dan worden er een hele hoop problemen voorkomen!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie