Skip to content

Brandonderzoek stalbrand Nederweert afgerond, geen verdachte situaties aangetroffen

Redactie
4 juni 2021 | 13:28

Advertentie

De oorzaak van de brand in een varkensstal aan de Bloemerstraat in Nederweert valt niet meer te achterhalen. Dat meldt Veiligheidsregio Limburg-Noord aan 1Limburg vrijdag.

Brandonderzoek

De brand brak dinsdagmiddag uit in een stal met 4600 varkens. Alle dieren kwamen om het leven. Door de heftigheid van de brand is de oorzaak niet meer te achterhalen, zo werd vrijdag bekendgemaakt. Het brandonderzoek is donderdagmiddag afgerond. Er zijn door de onderzoekers geen verdachtse situaties aangetroffen. Brandstichting is daarmee nagenoeg uitgesloten. Inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden in volle gang. Hierdoor is de Bloemerstraat uit veiligheidsoverwegingen door de gemeente Nederweert afgesloten voor alle verkeer.

De brandweer moest woensdag nog twee keer terug voor nabluswerkzaamheden. Woensdagmorgen laaide het vuur namelijk weer op. Dat zorgde tijdelijk voor een flinke rookontwikkeling in het buitengebied. Ook woensdagmiddag moest de brandweer weer in actie komen om smeulende resten te doven. Ondertussen kantelde er een vrachtwagen met schroot, afkomstig uit de stal, op de Rijksweg Noord N266 in Nederweert. De chauffeur bleef ongedeerd.

Herdenking
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights wil op zaterdag 12 juni een wake houden voor de omgekomen dieren. De gemeente Nederweert overlegt nog met de door brand getroffen varkensboer en Animal Rights of de aangekondigde wake in de Bloemerstraat kan plaatsvinden. Er zijn namelijk ook tegendemonstraties aangekondigd, zo weet De Limburger.

Advertentie

3 Reacties

  1. Een 4600 dode varkens + 3000 varkens – op één locatie – die aan de vlammenzee ontsnapt zijn = 7600 varkens die heel veel varkensvoer nodig hebben om op een slachtrijp gewicht te komen en ik vraag me af waar in Nederland op zulke grote schaal varkensvoer verbouwd wordt en ga me niet vertellen dat al dat varkensvoer – voor waarschijnlijk de meeste varkens die gehouden worden in Nederland – van buiten Nederland moet worden aangevoerd, wat dus de vraag opwerpt waarom we die hele varkensvleesproductie infrastructuur van stallen tot varkensvoer producenten tot slachterijen niet BUITEN Nederland houden en ons beperken tot varkensvleesproducten liggend in de plaatselijke supermarkt.

    • ik zou zeggen doet u eens onderzoek. dat waarschijnlijk zegt al genoeg.
      al die mensen met de onderbuik gevoelens.
      staat er duidelijk in niks ongewoonlijks maar ja als het niet om de eigen inkomsten gaat is het makkelijk om iemands job slecht te pratenof zelfs te beperken. ik raad al die waarschijnlijk en onderbuik personen doneer 50% van u loon aan de banen die u het liefst ziet minderen of verdwijnen dan praten we verder.
      Deze boer had pech en nog komt alle fijne typers bij hem over de nek en dan de idioten die komen bidden om zout in de wond te gooien. leven en laten leven is een mooi begrip TOT het bij een boer gebeurd.
      gewoon zielig

  2. Inderdaad, Wanner er bij de boer / agrarische sector een calamiteit is (Brand / Fijnstof / mest) komen er altijd legio mensen met het Export / import verhaal op de proppen. Het “not in my backyard” principe.

    Volgende bedrijven ontlenen hun bestaansrecht ook grotendeels aan export en hebben ook stevige emissies naar lucht/ water / grond:
    • Zinkfabriek Budel
    • IJzergieterijen
    • Trespa weert
    • Nedcar Born
    • DSM / Sabic Geleen
    Wanneer deze bedrijven exporteren hebben ze een sterke markpositie, Als de agrosector / boeren exporteren krijgen ze allerlei verwensingen over zich heen………..


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie