Skip to content

Wim Frenken koppelt regenwater af: “Ik zou het zo weer doen”

Redactie
20 juli 2021 | 8:00

Advertentie

Wim Frenken (rechts) samen met Jac Broens (adviseur afkoppelen) in de tuin die volledig is voorbereid op wateroverlast.

Enkele jaren op rij hadden we zeer droge zomers. Dit was de aanleiding voor Wim Frenken uit Leveroy om het hemelwater voortaan in zijn tuin op te vangen. Hij maakte daarvoor gebruik van de aanwezige subsidiemogelijkheden van de gemeente. Het resultaat: een mooie tuin en een betere waterhuishouding.

Advies bij u thuis
Wim Frenken woont aan de Pastoor de Fauwestraat. Hij informeerde bij de gemeente en maakte een afspraak met een adviseur. Samen keken ze naar wat er ter plekke mogelijk was. Uiteindelijk is gekozen voor een natuurlijke wateropvang (wadi) in de voortuin en enkele regentonnen met een overloop naar de achtertuin. Bij hevige neerslag wordt het water eerst opgevangen en daarna loopt het water in de tuin. Het water veroorzaakt op deze manier geen overlast.

Samen
De schets en het plan zijn samen opgesteld waarna via het aanvraagformulier op de website van de gemeente Nederweert een officiële aanvraag werd ingediend. Vervolgens ontving de heer Frenken een voorlopige toezegging van de subsidie en kreeg hij een half jaar de tijd om de maatregelen uit te voeren. Na aanleg deed hij een melding. En na een check door de adviseur, om te kijken of de aanleg klopte, werd de subsidie uitgekeerd.

Complimenten
Ik zou het zo weer doen”, aldus Frenken. “Het kost even wat inspanning, maar mijn voortuin hoef ik veel minder te sproeien en in de wadi staat mooie beplanting die bijdraagt aan het insectenleven. Er hebben mij al diverse mensen aangesproken tijdens de aanleg en we krijgen nog steeds complimentjes hoe het er nu uit ziet.”

Ook een afspraak maken?
We hebben dit jaar een nat voorjaar. Ongetwijfeld krijgen we weer een droge zomer. Heb je ook interesse om het hemelwater af te koppelen? Stuur dan een mail naar info@nederweert.nl met jouw adres en telefoonnummer en dan neemt de gemeente Nederweert contact op voor een afspraak bij je thuis. En dan kun je in het najaar aan de slag!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie