Skip to content

Mindfulness | Volg je nieuwsgierigheid

Redactie
5 augustus 2021 | 11:00

Advertentie

MindfulnessEen kind hoef je niet aan te sporen zijn nieuwsgierigheid te volgen. Spelenderwijs ontdekt het zijn omgeving en maakt op die manier kennis met de wereld om zich heen. Zo komt het aan nieuwe verhalen en ontstaan er nieuwe ideeën. 

Die natuurlijke nieuwsgierigheid die je als kind vrij volgde, raakt op de achtergrond als je gaandeweg alleen maar volgt wat je door anderen wordt voorgekauwd. Het is niet altijd makkelijk om je eigen weg te gaan. Zeker wanneer de druk van buitenaf groot lijkt. Gelukkig kun je daar iets aan doen.

Vakantie is een goed moment om ermee te oefenen.
In de mindfulness trainingen cultiveren we oprechte nieuwsgierigheid. Mensen herkennen het in zichzelf en pakken het daardoor makkelijk op. Ik zie dat het een lach op hun gezicht brengt en dankbaarheid voor het ‘doodgewone’.

Ze durven weer te experimenteren met andere dingen en raken niet direct van streek als het even anders loopt. elke dag iets nieuws te leren.  Het hoeft niet te lukken … In dat niet-lukken is er met oprechte nieuwsgierigheid veel te leren. Dus hoe je het ook wendt of keert, het kan niet mislukken.

Wat je ook doet.

Vergeet niet de kracht van je glimlach.

– Lisette –

Agenda klik hier 

In de maand augustus is de praktijk gesloten. Het behandelen van je (aan)vragen kan in deze periode iets langer duren. In het najaar starten we met nieuwe groepstrainingen mindfulness. Er is keuze uit twee programma’s. Ben je geïnteresseerd vraag dan hier je informatie op. Op Coachfinder lees je mijn profiel en kun je een afspraak maken. Sinds kort wordt er, op verzoek van velen ook met coachpakketten gewerkt maar je kunt nog steeds gewoon ‘losse’ afspraken boeken. Heb je interesse in mijn nieuwsbrief? Meld je hier aan. 

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie