Skip to content

Newecoop gaat voor energiebesparing

25 augustus 2021 | 20:00

Het klimaat warmt op, daar kan niemand meer omheen. Flinke energiebesparing en veel meer duurzame energie is daar voor nodig. Om de energietransitie te laten slagen is het van belang dat burgers en bedrijven erbij worden betrokken. In Nederweert wordt er in coöperatief verband hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

Duurzaam

NEWECOOP is een energiecoöperatie voor alle inwoners van Nederweert. Samen met burgers, bedrijven en in samenwerking met andere coöperaties nemen ze hun duurzame energie-toekomst in eigen hand. Zodat toekomstige generaties kunnen genieten van een gezond en prettig leefklimaat en kunnen beschikken over voldoende duurzame energie uit zon en wind uit eigen omgeving. De vrijwilligers en leden dragen bij aan een schoner Nederweert en genieten ook van andere voordelen. Zo is het mogelijk om tegen een aantrekkelijk rendement te investeren in toekomstige energieprojecten en krijg je tegen lage kosten onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw huis. De energiebesparingscoaches van NEWECOOP komen daarvoor graag bij je langs. Eén van de coaches is Peter Hermans uit Leveroy.

Peter Hermans
Peter heeft meer dan 40 jaar gewerkt als inkoper bij elektrotechnische groothandels en installatiebedrijven en is vanaf 2020 met vroegpensioen. Hij draagt nu als gecertificeerd energiecoach van NEWECOOP zijn steentje bij om Nederweertenaren te helpen met het verduurzamen van hun woning via de innovatieve aanpak HOOM.

”Om tot realisatie van de energietransitie te komen wordt er gewerkt aan het klimaatneutraal opwekken van energie middels wind, zon en waterkracht. Om hiermee aan onze huidige energievraag te voldoen wordt nog een hele uitdaging. Daarom is het belangrijk om de energievraag te beperken. En juist hieraan kan iedereen zijn steentje bijdragen door zuinig met energie om te gaan. Want wat je aan energie niet verliest of onnodig verbruikt hoeven we ook niet op te wekken. Met als resultaat een beter milieu en een lagere energierekening. In de rol van energiecoach wil ik graag bewoners helpen overzicht te krijgen in het web van mogelijkheden rondom energiebesparende maatregelen.” Bespaar ook energie. Kijk op www.newecoop.nl/energiebesparing of stuur een mail naar energiebesparing@newecoop.nl.

Lid worden
Vrijwilligers en leden van NEWECOOP kijken ernaar uit om samen met jou de energietransitie te versnellen. Voor een eenmalig bedrag van EURO 10,- en een jaarlijkse contributie van EUR 10,- ben je al lid van NEWECOOP. Interesse? www.newecoop.nl/lidworden.

Peter Hermans

Advertentie

2 Reacties

  1. Allemaal prietpraat, niemand op het land is gediend met windmolens n grote zonneparken die kostbare landbouwgrond innemen…er zou eens een referendum gehouden moeten worden wie nu echt voorstander zijn van dergelijke “ oogverblindende” energie opwekkers….

    • Ben het helemaal met je eens. Ik ben dan wel geen boer maar ons eten moet ook ergens vandaan komen. Volksverlakkerij en niet meer dan dat. We moeten als Nederland zijnde weer eens het beste jongetje van de klas zijn. Volksraadpleging? Alleen voor de camera’s. Schaam je Newecoop voor dit onvervalst zakkenvuller ten koste van medeburgers.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie