Skip to content

Volop ontwikkelingen rond sport- en recreatiezone

Redactie
29 september 2021 | 9:40

Advertentie

Betrokken partijen ondertekenen intentieverklaring (Gympoint, Schutterij St. Antonius waren niet aanwezig)

Op dinsdag 28 september ondertekenden wethouder Koolen en de betrokken partijen de intentieverklaring gebiedsontwikkeling Bengele/Uijtwijck. Met de ondertekening spreken de partijen af mee te werken aan de doorontwikkeling van het gebied. “Hierdoor komt de realisering van het ontwikkelperspectief dichterbij en wordt een effectieve en efficiënte deelname mogelijk aan de ontwikkeling van een beheer- en exploitatievorm van het sport- en recreatiepark”, aldus wethouder Koolen.  

Nieuwe stappen in voorbereiding

De partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het gebied tot een sport en recreatiezone zijn: Stichting de Bengele Beweegt, Stichting de Uijtwijck, RKSV Merefeldia, NTC’72, IKC de Bongerd, Schutterij St. Antonius, VC Fortutas, MEOS Handbal, Jumping Giants, TTCN Nederweert, DT 1999, BC Veredot, Gympoint en de gemeente Nederweert. Deze partijen maken deel uit van twee stichtingen: Stichting de Uijtwijck en Stichting de Bengele Beweegt.

Stichtingen slaan handen ineen
Stichting de Uijtwijck heeft als doel om een beleef-, ontmoet- en doepark te realiseren. Stichting de Bengele Beweegt wil de samenwerking tussen de gebruikers van het sportpark verbeteren en bijdragen aan een breed sport- en beweegaanbod. Omdat beide werkgebieden aan elkaar grenzen, hebben de twee stichtingen besloten om te gaan fuseren. Zo kunnen de doelen van beide stichtingen samen worden opgepakt en ingevuld. 

Project N266 – N275
De ontwikkelingen van het gebied Bengele/Uijtwijck raken ook de plannen rond het project N266-N275. Enkele onderdelen uit dit project hebben invloed op de indeling van Bengele Beweegt, waaronder de aanleg van een nieuwe rotonde bij Randweg West en een nieuwe oversteek voor fietsers en voetgangers over de N275 ter hoogte van het Total Tankstation.

Padelbanen
Onlangs is de renovatie van zes seniortennisbanen van NTC’72 afgerond. Daarbij kwam de wens van de club op tafel om twee padelbanen te realiseren. De aanleg van de padelbanen sluit aan bij de filosofie van Bengele Beweegt om het gebied zo multifunctioneel mogelijk in te richten en te gebruiken. De realisatie van de padelbanen zal in 2022 plaatsvinden.

Sporthal De Bengele
Centraal in het gebied ligt Sportcentrum De Bengele. In 2022 wordt een groot aantal duurzaamheidsmaatregelen genomen waardoor het energieverbruik van het gebouw daalt en het klimaat in de ruimtes verbetert. Uit een onlangs uitgevoerde akoestische meting in beide sporthallen kwam naar voren dat de hallen niet voldoen aan de gestelde eisen omtrent akoestiek. In het kader van het meerjaren onderhoudsplan zijn de scheidingswanden in de hallen vervangen door nieuwe wanden met een akoestisch optimale uitvoering. Later dit jaar krijgen de sporthallen ook nog akoestische wandpanelen. 

Kunstgrasveld
Voetbalvereniging Merefeldia heeft de wens uitgesproken voor een kunstgrasveld. Naar verwachting zijn de voorbereiding dit jaar afgerond en wordt het kunstgrasveld in 2022 aangelegd. De locatie van het kunstgrasveld wordt in samenhang met het project N266-N275 bekeken, waarbij een fietsverbinding mogelijk door het sportpark gaat lopen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie