Skip to content

Ingezonden brief Erik Wijen: Dromen in een slaapdorp!

Redactie
29 mei 2013 | 12:34

Advertentie

Foto's Nederweert vanuit Kerktoren 247We kregen in ingezonden brief binnen van Erik Wijen naar aanleiding van alle ontwikkelingen en wereldplannen die in Nederweert gemaakt worden. Ondanks dat er op dit moment hard gewerkt wordt aan de herinrichting van de brugstraat, nieuw horeacaplein en de verbreding van de brug blijven er veel ambitieuze  plannen in de onderste la liggen of zijn het Dromen?

Dromen in een slaapdorp!

Al vele jaren worden er allerlei wereldplannen gemaakt in Nederweert. Van een grote nieuwe multifunctionele accommodatie, het plan “kanalenviersprong”, een extra (loop) brug over het kanaal tot een compleet nieuw winkelcentrum. De rapporten en adviezen vullen menig bureaulade.

Anno 2013 zijn veel plannen in de ijskast of prullenbak beland. De tijden zijn veranderd en de financiële haalbaarheid bleek verre van reëel te zijn. De keuzes werden snel gemaakt, behalve voor de panden Wijen en Emté aan de Burgemeester Hobusstraat. Vooral de laatste tien jaar werd dit gebied bestookt met ideeën en wensen. Alles moest tegen de vlakte en er moest iets nieuws komen want dat is mooier en dus beter! De onzekerheid bij de zittende huurders werd hier erg door vergroot. Kan ik hier wel blijven zitten, moet je wel of niet investeren? Laat staan voor een pandeigenaar!

Al jaren wil de familie Wijen hun pand weer up-to-date maken. Een frisse schilderbeurt, nieuwe ramen, reinigingsbeurten enzovoorts, enzovoorts. Verschillende bedrijven hadden de wens om in het pand te gaan zitten maar aangezien de vergunning beperkt is moest de gemeente helpen. Maar het antwoord daar was constant, “nee, dat doen we niet want we willen een nieuw centrum!” Dus is en blijft er alleen maar leegstand, niet omdat de markt dit bepaalt maar omdat de overheid dit zo faciliteert.

Toen anderhalf jaar geleden een droom uiteenspatte en de samenwerking met Synchroon ten einde was, moest er opnieuw gezocht worden naar oplossingen. Erik Wijen heeft zich persoonlijk ingezet om tot een invulling te komen. De firma “Action” wilde wel naar Nederweert komen en in het centrumpand gaan zitten. Een publiekstrekker voor Nederweert, want veel mensen gaan hier nu eenmaal graag naar toe. Daarnaast kwam de vraag of we als familie Wijen ook wilde blijven kijken naar de mogelijkheden voor een nieuw centrum. Het antwoord was: “Ja  hoor, ondanks alles, willen wij best open blijven staan voor vernieuwingen, zolang dit maar niet ten koste gaat van de komst van Action”. Het resultaat is bekend, de Action mocht niet komen en een nieuw centrum blijkt financieel niet realistisch! De vraag of er wel een nieuw centrum moet komen is ook veel te weinig gesteld! Zeker aan de burgers, die door middel van gemeenschapsgeld, hier tonnen dan wel miljoenen aan mee mogen betalen. Wat is hier de meerwaarde van? Het huidige pand kan ook al de markt bedienen, alle marktpartijen met interesse kunnen zich hier zonder problemen huisvesten. Moet je niet eerst je oude schoenen goed uitlopen, met eventueel nieuwe veters, voor je ze helemaal weggooit?

Bij het zwembad in Nederweert is dit ook gedaan en zie daar: de firma Laco heeft er voor gezorgd dat het een prima pand is geworden met een mooie invulling! Of de Action überhaupt nog naar Nederweert wil komen is uiterst twijfelachtig. Wordt dit geen toekomstig “slaapdorp” en waarom zou je daar dan nog willen zitten? Tijd dat we wakker worden en er gehandeld wordt naar de mogelijkheden van deze nieuwe tijd! Niet kopen, kopen, kopen, bouwen, bouwen, bouwen en daarna eens kijken of het wel zin heeft! Is een geheel nieuw winkelcentrum pure noodzaak of enkel en alleen een wens?

Familie Wijen vindt een compleet nieuw centrum momenteel zonde van het geld maar wil er wel graag voor zorgen dat er weer beweging komt in Nederweert. Tijd voor Actie! Wil je graag je mening of gedachte hierover geven? Mail: erikwijen@hotmail.com

Advertentie

1 Reactie

  1. In een rijdende trein opstappen blijft lastig, in een stilstaande trein machinist spelen wordt lastig, een gecrashte trein oplappen is niet te doen.

    Nederweert was (en ik denk nog steeds) sterk in het “geven en nemen” dus samenwerking! Helaas mis ik persoonlijk betrokkenheid bij (ondernemings)activiteiten en draagvlak bij welk idee dan ook. “We” laten hier dan ook veel kansen liggen. Misschien zouden we het stoepje van de buurman, en overbuurman ook moeten “benutten”! Een aantal ingrediënten: idee, geloof, durf, medeleven, meedenken, kansen, samen, panden, mogelijkheden, financiële ruimte etc. Kortom: Straight Useful Cash Care Easy Science = SUCCES dames en heren een succesvol centrum doen we Samen met Succes!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie