Skip to content

Je ‘mind’ temmen kan dat wel

Redactie
7 oktober 2021 | 11:00

Advertentie

MindfulnessOnderzoekers denken van wel. In ieder geval hebben ze geconstateerd dat je door het beoefenen van meditatie en mindfulness minder snel op prikkels reageert. In zekere zin zou je dit een vorm van je mind temmen kunnen noemen. Een mindfulness training geeft je hiervoor een goede start. Met een getrainde geest kun je een impulsieve onbewuste reactie ombuigen naar een bewuste handeling.

We hebben allemaal blinde vlekken
Met mindfulness hebben we de gewoonte om gebieden van onszelf te onderzoeken die in ons dagelijkse doen makkelijk buiten beeld vallen. Zoals wanneer je het te druk hebt met andere zaken of misschien omdat je tegen sommige dingen opziet en ze dan ook liever uit de weg gaat. We noemen mindfulness dan ook een bejegeningswijze waar we niets uitsluiten.

Een bejegeningswijze omdat het gaat over; hoe jij met de dingen die je in je leven tegenkomt omgaat. Niets uitsluiten omdat het niet alleen over prettige- maar ook onprettige dingen zijn die je tegen kunt komen. Neem nou bijvoorbeeld je gedachten en gevoelens. Het is onmogelijk te weten wat je eerstvolgende gedachte of gevoel zal zijn. En sommige gevoelens en gedachten zijn triggers waarmee je mind aan de haal gaat. Mensen kunnen hierin vastlopen. Een geoefende mind heeft het vermogen dit om te buigen.

Een mindfulness training geeft je een goede start, schreef ik al. Zie het als een experiment en als het je bevalt ga je ermee door. De praktische oefeningen die direct toepasbaar zijn in je dagelijkse activiteiten kun je sowieso erin houden en misschien zelfs uitbreiden. Daarnaast zijn er de bijeenkomsten ‘Ont-Moeten’ waarmee je mindfulness kunt onderhouden en verder cultiveren. De eerstvolgende groepstraining vindt plaats op 21 oktober. Ont-Moeten doen ze al eerder in oktober. Kijk daarvoor in de agenda op de website www.jijbentoke.nl.

Meer informatie en je aanmelden kun je bij lisette@jijbentoke.nl .

Investeer jij dit najaar ook in jezelf met een training mindfulness of coaching?

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie