Skip to content

Langere route in Weert tijdens intocht Sinterklaas

12 oktober 2021 | 15:00

Sinterklaas en zijn pieten zetten op zondag 14 november om 14.00 uur weer voet aan wal op de Werthaboulevard in Weert. Vanwege de coronamaatregelen ziet de intocht er iets anders uit dan normaal. De intochtroute is iets langer, zodat meer kinderen de gelegenheid hebben om te komen kijken en de ontvangsten op de Werthaboulevard en Markt zijn ingekort.

Intocht Sinterklaas Weert

Via de Zuid Willemsvaart vaart de Sint naar Weert en meert af met zijn schip de ‘Spanje’ om 14.00 uur aan de Werthaboulevard. Hier wordt Sint Nicolaas en zijn pieten ontvangen. Na deze ontvangst start direct de intocht door de binnenstad. De route is dit jaar wat langer, zodat meer kinderen de gelegenheid hebben om naar Sint Nicolaas te zwaaien. De route is als volgt: Werthaboulevard, Kasteelsingel, Emmasingel, Verstraetenweg en eindigt op de Markt.

Ontvangst burgemeester Weert
Aangekomen op de Markt is er een kort ontvangst door burgemeester Raymond Vlecken. Daarna zwaait Sint Nicolaas nog een keer naar de kinderen vanaf het balkon van Museum W en vertrekt hij naar zijn Huis van Nicolaas. Er is dus geen afsluitend programma of muziekspektakel op de Markt.

Stichting Sint Nicolaas vraagt ouders nadrukkelijk om niet samen te drommen en niet te vroeg voorafgaande aan de intocht aanwezig te zijn. Zo blijven we samen gezond. Voor kinderen die Sint Nicolaas graag nog wat langer willen zien of zelfs spreken is er de gelegenheid Sint te boeken via www.sintnicolaasweert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie