Skip to content

Natuurwerkdag in de Groote Peel

Redactie
23 oktober 2021 | 8:00

Advertentie

Op zaterdag 6 november is het weer tijd voor de landelijke Natuurwerkdag. Overal in het land worden activiteiten georganiseerd om de natuur een handje te helpen. Ook in Nationaal Park de Groote Peel organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met Werkgroep Behoud de Peel een gezellige activiteit voor jong en oud.

Natuurwerkdag

Nationaal Park de Groote Peel is een bijzonder natuurgebied. Ooit een uitgestrekt hoogveenmoeras van kilometers lang, is het nu een van de laatste snippers hoogveen in Nederland. In de vorige eeuwen is het moeras ontwaterd en afgegraven door de mens voor turf, maar sinds 1993 is het een beschermd natuurreservaat. Een ontzettend waardevolle leefomgeving voor vele vogelsoorten, en het kenmerkende veenmos. Door verdroging en een teveel aan stikstof is het gebied aan het dichtgroeien, met verlies van biodiversiteit als gevolg. Tijd om hier wat aan te doen dus!

Tijdens de Natuurwerkdag gaan we kleine berken en dennen omzagen, om het karakteristieke open Peel-landschap te beschermen. De omgezaagde boompjes leggen we vervolgens verspreid op hopen door het gebied, waardoor extra schuilplaats gemaakt wordt voor onder andere vogels.

Om 10:00 wordt er verzameld bij Buitencentrum de Pelen in Ospel. Daarna lopen we naar de werklocatie. Koffie, thee en lunch wordt verzorgd. Gereedschap is voldoende aanwezig. Meer informatie en aanmelden via de website van de Natuurwerkdag.

Voor vragen kan je contact opnemen met boswachter Lieke Verhoeven: l.verhoeven@staatsbosbeheer.nl.

Advertentie

1 Reactie

  1. In niets wat het ooit was ; een kale vlakte met hier en daar een verschrompeld boompje en door de zuurheid van het water groeide er alleen hoogveen.Ontwatering heeft het gemaakt tot wat het nu is en ik denk ook niet dat we ooit dat desolate terug willen hebben.Zoals het nu is is het prima met hier en daar iets wat op vroeger lijkt.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie