Van 16-24 oktober is het Dutch Design week in Eindhoven, het grootste design evenement van Noord Europa. Gedurende deze 9 dagen kun je genieten van allerhande design projecten. Met in totaal meer dan 100 locaties, 2600 ontwerpers en een berg aan tentoonstellingen, kunstprojecten, lezingen en meer is het een evenement wat je niet wilt missen.
Waar je zeer zeker een bezoek aan zou moeten brengen is Team VIRTUe op het terrein van de TU Eindhoven. Op deze locatie hebben studenten een volledig duurzaam huis gebouwd voor een Solar Decathlon, een internationale bouwcompetitie. VIRTUe presenteert er het concept ripple; een zo duurzaam en innovatief mogelijk huis. VIRTUe wil hiermee de enorme ecologische impact van de huidige bouwstandaard aanpakken, maar hoopt door slim ontwerp ook de bewoner te stimuleren tot het maken van duurzamere keuzes. Om dit laatste uitgangspunt extra te benadrukken hebben ze de hulp ingeroepen van Mobile Stories.
Peter Maas en Veerle van Rooijen
Mobile Stories is een Ospelse start-up die zich inzet op het gebied van creatieve & technische conceptontwikkeling voor zowel educatieve als recreatieve doeleinden. Naast traditionele escaperooms heeft het bedrijf haar horizon verbreed met serious games en gamification. Peter Maas & Veerle van Rooijen zijn de initiatiefnemers van Mobile Stories. Beiden zijn geboren en getogen in Ospel. “Door de gehele Covid-19 situatie werd het bij Groepsuitje & Escaperoom Limburg noodgedwongen erg stil. Daar kun je van balen, en dat hebben Agnita van Rooijen en ik zeer zeker ook gedaan. Echter besloten we al snel om het geheel een positieve draai te geven. Doordat onze horecazaak gesloten was, was er tijd en ruimte voor andere projecten. Zo kregen we bijvoorbeeld het verzoek om een eerder door ons gerealiseerde educatieve escaperoom te transformeren tot een mobiele escapebox. Dat kan natuurlijk volledig analoog, met bijvoorbeeld papier en cijfersloten. Echter ben ik van mening dat, wanneer je daadwerkelijk een ‘beleving’ wilt creëren, je niet aan een bepaalde mate van technische geavanceerde aspecten en software development ontkomt. Met Peter Maas als engineer en ikzelf als conceptontwikkelaar is vorig jaar maart zo Mobile Stories geboren. “ vertelt Veerle van Rooijen.
Mobile Stories heeft één van de kamers van VIRTUe getransformeerd tot een mini-escapegame gebaseerd op duurzaamheid. “Duurzaamheid is een thema waar je niet langer omheen kunt, echter lijkt het vanwege de complexiteit vaak een ongrijpbaar concept. Juist daar willen we met deze mini escapegame verandering in brengen.” aldus Peter Maas.
“In deze mini escapegame ga je de strijd tegen klimaatverandering aan. In de realiteit hebben we als mensheid een heuse inhaalslag te maken, spelers starten dan ook met een 1-0 achterstand. Met simpele taken of aanpassingen in je eigen huis, die van positieve invloed zijn op het klimaat, kunnen spelers punten scoren voor de mensheid. Maar, klimaatverandering staat niet stil. In de tussentijd scoort ook zij punten, die de spelers door middel van video, geluid en lichteffecten ook daadwerkelijk ervaren. De druk wordt per punt langzaam opgevoerd, zo zul je het bijvoorbeeld steeds harder horen regenen en kleurt de kamer beetje bij beetje meer blauw, tot je uiteindelijk catastrofale beelden van een overstroming ziet.“ vertelt software engineer Lennard Buskes over zijn ontwerp.
De escaperoom duurt maximaal 15 minuten en is volledig geautomatiseerd, het geheel bevat beeld-, geluid-, & lichteffecten en voor zowel de begeleiding als voor de reset na afloop is geen operator nodig. De uiteindelijke scores worden in real-time online gepost.
De escaperoom is tijdens Dutch Design week en GLOW geheel gratis te spelen. Via onderstaande link kun je een plaatsje veilig stellen.
Durf jij de uitdaging tegen klimaatverandering aan?
Meer weten over dit project? Stel je vraag geheel vrijblijvend aan Mobile Stories (info@mobilestories.nl) of neem een kijkje op de website www.mobilestories.nl of www.teamvirtue.nl.
Er zijn nog geen reacties geplaatst