Skip to content

De unieke en spectaculaire Land van Horne MTB toertocht

3 november 2021 | 14:00

TWC Weert organiseert op zondag 14 november, na een pauze van een jaar door de corona-maatregelen, de 7e editie van de Land van Horne MTB Toertocht. Deze tocht is geschikt voor recreatieve en sportieve fietsers op een ATB- of MTB-fiets voor zowel mannen, vrouwen en kinderen.

Land van Horne MTB toertocht

Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden 20 km (kidsroute), 30 km, 40 km, 55 km en de uitdagende 65 km en een duurtocht van 100 km. Voor elk wat wils dus.

Nieuw in de editie van 2021

  • Aangepaste route langs het Blauwe meertje. Door de afgravingen veranderd het parkoers elk jaar. Ze kunnen nu bijna volledig rond het Blauwe meertje fietsen.
  • Duurtocht van 100 km. De route bestaat uit drie lussen. De eerste en tweede lus zijn volledig voorzien van routepijlen de derde lus kan alleen op navigatie gereden worden. GPX bestanden zijn een week voor de tocht beschikbaar op www.twcweert.nl en www.fietssport.nl
  • Voor de Kids (< 15 jaar) bestaat de mogelijk om deel te nemen aan een clinic mountainbike in combinatie met het rijden van de kidsroute. Ouders mogen ook deelnemen.
  • Voor de jongeren (14 – 18 jaar ouder mag ook) is er een voor Weert een unieke en spectaculaire clinic Downhillen op o.a. de voormalige stortplaats Delbroek

De clinics worden gegeven door ervaren en gecertificeerde trainers en begeleid door trainers van TWC Weert. Meer informatie over de clinics tref je aan op de website www.twcweert.nl. Wil je deelnemen aan een van de clinics geef je dan op door een bericht te sturen naar fietsclinic@twcweert.nl onder vermelding van je NAW gegevens en geef aan of je aan de Kids clinic of de clinic Downhillen wil deelnemen. Aan de clinic zijn geen kosten verbonden.

In de Tungelerwallen is weer een gezellige rustplaats ingericht met gratis versnaperingen. Ook het Wings team van Red Bull is weer aanwezig om de deelnemers vleugels te geven. De route verloopt door de mooie natuur die Weert rijk is en heeft als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de beklimming van de voormalige vuilstort Delbroek in Altweerterheide.

Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 8:30 uur tot 9:30 uur voro de 65 en 100 km en voor de overige afstanden tot 10:30 uur bij Partycentrum De Sluis Industriekade 58 Weert. Inschrijfgeld: € 6,00 en voor NTFU leden € 5,00 (Scan to go aanwezig). Jongeren tot 16 jaar kunnen gratis deelnemen.

Op de inschrijfplaats zijn voldoende parkeerplaatsen en een bewaakte fietsenstalling aanwezig.

Voor meer informatie www.twcweert.nl.

De route
De route voert ons door het uitgebreide natuurgebied Kempenbroek met onder andere de schitterende gebieden zoals de, Kruispeel, Wijffelterbroek, Laurabossen, Tungelerwallen en de Tungelroysebeek en is volledig voorzien van routepijlen. De duurtocht van 100 km gaat bij de derde lus (GPX) nog door de natuurgebieden Het Weerterbos, de mooie slingertrack op de Heide, Het Cranendoncksche Bosch en de Weerter- en Budelerbergen.

Aard van de route
Deze route rond Weert is afwisselend en uitdagend mede door de beklimming van de voormalige vuilstort Delbroek in Altweerterheide en de Cuijpersberg. Ze voert over zandwegen, singletracks, en af en toe een stukje asfalt. Een route die zeer uitdagend is voor ervaren mountainbikers. Op de zware delen van de route is een alternatieve lichtere route uitgezet. Hierdoor is de Land van Horne MTB toertocht ook geschikt voor startende of minder ervaren mountainbikers.

Afstanden
De deelnemers kunnen kiezen uit 5 afstanden van 30, 40, 55, 65 en 100km. Dit jaar is er ook een kidsroute van 20 km met een eigen rustplaats. Daarnaast kan iedereen zelf kiezen of de voormalige stortplaats Delbroek wordt beklommen.

Rustplaats
Op de rustplaats wordt gratis soep, koeken, bananen, energiedrank en thee aangeboden. Er is ook dit jaar zeer ruim ingeslagen zodanig dat ook bij een groot aantal deelnemers voor de late starters er nog steeds voldoende beschikbaar is. Ook zijn de dames van het Wings Team van Red Bull weer aanwezig om de deelnemers “vleugels” te geven. Voor de kidsroute is een aparte rustplaats ingericht. De deelnemers aan de 55, 65 en 100 km passeren de rustplaats twee maal en voor de 100 km is nog een derde rustplaats ingericht.

Technische en Medische ondersteuning
Op de route is (mobiele) technische ondersteuning door de specialisten van BikeTotaal Vlassak aanwezig en kunnen kleine reparaties uitgevoerd worden. Op de rustplaats is een EHBO koffer aanwezig.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie