Skip to content

Anti-pestfilm ‘Wending’ met Nederweertse Elke Nieskens in bioscoop

Redactie
4 november 2021 | 15:40

Komend weekend speelt de anti-pestfilm Wending in Gotcha Cinema in Weert. Hierin speelt de Nederweertse Elke Nieskens een rol. ‘Wending is een mooie maar heftige film, want de film wil mensen confronteren met de gevolgen van pesten door dingen te laten zien die normaal gesproken onbesproken blijven”, vertelt Elke.

Anti-pestfilm Wending

De film draait zaterdagavond 6 november om 19.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.gotcha-weert.nl . Daarna trekt de film verder de regio in met de film en zal deze nog vele andere plaatsen in Brabant en Limburg aan doen, zoals Budel, Roermond en Venray.

De filmopnames waren volgens Elke Nieskens, die de rol van wiskundelerares Dirksen speelt, emotioneel en soms best heftig. Elke: “We hadden bij de opnames dan ook begeleiders op de set waar de spelers eventueel even terecht konden.” De filmmakers denken dat ‘Wending’ heel wat emoties kan losmaken: ,”Wij raden jongeren (de film is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar) dan ook aan om de film samen met hun ouders of vrienden te bekijken. We willen mensen confronteren met de gevolgen van pesten door dingen te laten zien die normaal gesproken onbesproken blijven. We willen mensen aan het denken zetten…

Idee
Het idee voor de film komt van Joop Kessels uit Heeze. Hij werkte hiervoor samen met de Peelpioniers. Aan het project werkten ruim 100 jongeren uit de regio mee. Wending ging in september in première bij Pathé Tuschinski in Amsterdam.

Pesterijen
Het verhaal gaat over Max en Floor. Zij zitten met elkaar in een klas op een school waar veel gebeurt. Floor wordt in het nieuwe schooljaar steeds meer het slachtoffer van pesterijen en Max lijkt hier ook een rol in te hebben. De twee ontwikkelen een bijzondere band die er uiteindelijk toe leidt dat hun levens flinke wendingen krijgen. Behalve een heleboel lokaal talent zullen er in de film ook een aantal bekende Nederlanders te zien zijn, zoals oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting, de twaalfjarige wereldkampioen kickboksen Amira Tahri, voormalig topbasketballer Henk Pieterse en het veertienjarige danstalent Daniel Stosic uit Deurne.

Meer informatie: www.wending.tv.

TRAILER

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Huiskamerfestival-Weert-Johan-Horst-12
Maar liefst 43 muzikanten, in de 40 huiskamers
7 oktober 2024 | 18:00
Vollenbroek is gepensioneerd chemicus
7 oktober 2024 | 15:00
Michelinsterren Flavours en Marrees
”Wat een droom”
7 oktober 2024 | 13:34
Limburgse Paralympiërs feestelijk ontvangen op Provinciehuis
Ook Sam uit Ospel werd hartelijk ontvangen
7 oktober 2024 | 11:46

Advertentie