Skip to content

Rondreizende Pride Photo expositie in Weert

Redactie
12 november 2021 | 20:53

Advertentie

Nog voor de officiële opening van Museum W, presenteert het museum van 12 november t/m 12 december 2021 buiten haar muren de rondreizende Pride Photo expositie Curiosity – The compass to our passions. Vrijdag 12 november om 15.30 uur opende Henk van de Loo, wethouder Cultuur in Weert, samen met Hein-Jan Keizer, directeur Pride Photo, de tentoonstelling. 

Pride Photo expositie

Deze openluchttentoonstelling in het centrum van Weert (Meikoel) laat de bezoekers kennis maken met verschillende onderwerpen binnen de LHBTIQ+-gemeenschap en speelt met vooroordelen en aannames. Het is een laagdrempelige en respectvolle uitnodiging om na te denken over seksuele- en genderdiversiteit.

De expositie maakt in de maand november deel uit van de derde editie van Weert Respecteert waarin in Weert een maand lang de diversiteit in de samenleving wordt gevierd.

Nieuwsgierig naar de ander
In 2020 richtte de Pride Photo Award zich op nieuwsgierigheid, kijken zonder te oordelen en de drang om andere mensen beter te begrijpen. Een mentaliteit die hard nodig is in een wereld van voortdurende verandering en in een klimaat waarin polarisatie gebruikelijker lijkt dan het bouwen van bruggen.

Pride Photo vroeg fotografen om foto’s te delen die nieuwsgierigheid opwekken naar de LHBTIQ+ gemeenschap, beelden die maken dat je meer wilt weten over wat je ziet. Uit ruim 2.500 inzendingen uit meer dan 40 landen werd een selectie van 20 foto’s gemaakt.  

Naast de bekroonde foto’s zijn er ook extra verhalen aan de tentoonstelling toegevoegd om zo urgente onderwerpen, zoals eenzaamheid bij LHBTIQ+ ouderen, LHBTIQ+ vluchtelingenproblematiek en geweld tegen transgender personen, te agenderen.

De bezoeker kan zich laten verrassen en meenemen door de vaak zeer persoonlijke verhalen achter de foto’s. Alle foto’s zijn voorzien van korte teksten en een QR-code. Deze code linkt naar de website van Pride Photo, waar meer informatie over de foto, de fotograaf en de thematiek kan worden gelezen. 

Bij sommige panelen is een koptelefoon icoontje opgenomen; daar is tevens een audiofragment te beluisteren. 

Wethouder Henk van de Loo: “Tijdens Weert Respecteert vieren we de diversiteit in onze mooie gemeente. De tentoonstelling Pride Photo is een onderdeel van een uitgebreid programma en bedoeld om iedereen diversiteit te laten beleven en van alles te ontdekken. Ik nodig u uit deze tentoonstelling te bezoeken en eens in de wereld van een ander te stappen.“

Foto: Jeroen Senders, Foto Weert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie