Skip to content

Dit jaar toch een landelijk vuurwerkverbod

19 november 2021 | 13:33
Foto: Johan Horst

Dit jaar komt er toch weer een landelijk vuurwerkverbod. Er zijn te veel mensen in de ziekenhuizen, waardoor de druk op de zorg erg hoog is. De ziekenhuizen kunnen dus niet nog meer belast worden, vanwege slachtoffers van vuurwerk-gerelateerde ongelukken. Gisteren leek het erop dat er geen landelijk verbod kwam en dat het kabinet gemeenten laat kiezen of ze maatregelen nemen. Maar vandaag is er toch besloten dat het verbod op het afsteken, kopen en verkopen van vuurwerk landelijk wordt.

Landelijk vuurwerkverbod

Hoop
Verkopers van vuurwerk hadden gisteren nog hoop dat er geen landelijk verbod zou komen. Ingewijden van het demissionaire kabinet meldden dat het niet van toepassing zou zijn. Maar helaas voor de verkopers kwam vandaag het nieuws naar buiten dat er toch een landelijk verbod komt.

Advertentie

10 Reacties

  1. Gelukkig, krijgen ze eindelijk een beetje verstand in Den Haag
    De zorg en ziekenhuizen zijn al overbelast en het ooglestel en ontbrekende vingertjes door vuurwerk debielen kunnen ze daar goed missen…
    Fijne Feestdagen gewenst!

    • En daarom moet iedereen dus boeten ? Nou mooi niet genoeg is genoeg ! Ook fijne feestdagen

    • Hoe bedoel je iedereen boeten, je houdt de centjes voor het vuurwerk in je beurs en kunt er werpt anders leuks mee doen, bijvoorbeeld je moeder of een vriendin een bloemetje kopen of hoor je bij de soort die ik bedoel?

    • Bah wat kortzichtig. Zullen we voetbal ook maar afschaffen? Kost de maatschappij een hoop geld met hun hooligans en ik interesseer me er niet voor.
      Of auto’s, drank en sigartetten ook maar verbieden. Levert elk jaar zóveel zieken en gewonden op. Laten we daar maar mee stoppen, niet?

      Gun ieder toch z’n pleziertje. Vuurwerk maakt geen slachtoffers, de gebruikers zelf doen dat. Dat betekent niet dat je het voor het hele land maar moet afzweren. Enorme oogkleppen politiek.

    • Gelukkig kunnen er nog meer mensen verder kijken dan wat er voortaan door pappa rutte en de jonge wordt opgedragen zoals een beetje leven .sorry franske maar dat hoort nog steeds bij het leven ,als je hier moeite mee hebt moet jij er misshien mee stoppen en het plezier aan anderen over laten .ook wij zitten al 21 maanden in dit hele gebeuren en verbod op verbod gaat niet helpen !

    • Lijkt mij een goed antwoord aan de mensen die in ziekenhuizen werken en het water tot aan de lippen staat, “dat hoort nog steeds bij het leven ,als je hier moeite mee hebt moet jij er misshien mee stoppen”

    • “Vuurwerk maakt geen slachtoffers, de gebruikers zelf doen dat.”
      Klopt. Het is dan ook niet het vuurwerk maar de gebruikers die in het ziekenhuis belanden en de al zwaar belaste zorgmedewerkers nog meer belasten.

  2. Franske en John jullie hebben voor 100% gelijk
    Zoals gewoonlijk staan de beste stuurlui weer aan de wal.
    Burger ik ben geen fan van Rutte maar zie ze het allemaal maar eens naar de zin te maken in deze
    Corona tijd.
    Waarom neem jij zijn verantwoording niet op je als je het toch allemaal zo goed weet.
    We zullen er samen door moeten en ervoor moeten zorgen dat er niet nog meer (onnodige) slachtoffers in het ziekenhuis belanden en ja DAAROM is het vuurwerkverbod een heel goed iets.

    • Veel plezier met kerst en nieuwjaar allemaal .We zullen wel zien of er GEEN vuurwerk wordt afgestoken …..Het samen is steeds minder en dat is overal te merken maar misshien moet daar wat beter opgelet worden .

  3. En wie gaat dat handhaven ? Politie ? Handhavers ? Knappe man/vrouw die aangeschoten mensen aan gaat spreken, laat staan beboeten, om hun vuurwerk gebruik en gezien het feit dat ze “in functie” zijn, mogen ze zich niet eerst wat moed indrinken.Overigens kan ik me wel vinden in een verbod, gezien het feit dat in de ogen van fervente vuurwerkgebruikers vuurwerk ieder jaar zwaarder moet zijn dan het jaar er voor, wat er op neerkomt dat je met dynamietstaafjes aan het gooien bent en ja, gehoorbescherming is aan te raden, wil je je trommelvliezen heelhuids houden en een vuurwerkbestendige bril is ook aan te raden als je om je ogen geeft en – metalen – slagershandschoenen als je om je vingers/hand geeft en hierbij een ieder een Prettige Jaarwisseling gewenst, al vier ik dat binnen en kom pas buiten als ik geen geknal meer hoor, want ik geef om mijn oren, ogen en handen al schijnen er rond de jaarwisseling velen te zijn die dat blijkbaar geen BARST om geven.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30
2024_10_18-15.000-voor-lokale-verenigingen-Heerschap-33
Spek de kas actie
18 oktober 2024 | 19:00

Advertentie