Skip to content

Heeft u last van nachtblindheid?

Redactie
30 november 2021 | 12:00

Advertentie

Echte nachtblindheid is heel zeldzaam

In de avonden is het vroeger donker en veel mensen hebben bij het autorijden last van wat zij ‘nachtblindheid’ noemen. Eigenlijk gaat het hier om verschillende klachten die vooral kunnen ontstaan bij de combinatie van weinig licht en slechte weersomstandigheden. Echte nachtblindheid, waarbij iemand werkelijk (vrijwel) niets ziet in het donker, is namelijk heel zeldzaam.

Nachtblindheid

Wat als u wel de zeldzame nachtblindheid heeft; hoe herkent u het dan? Bij nachtblindheid ziet u, bijna, niets in het donker terwijl u bij voldoende licht wel prima kunt zien. Tevens heeft u moeite met het omschakelen van een lichte ruimte naar een donkere ruimte. Maar veel vaker gaat het om nachtmyopie. Dit betekent dat iemand in het donker een iets andere brilsterkte nodig heeft dan overdag en daardoor minder scherp ziet. De meeste mensen worden echter verblind door tegemoetkomende koplampen en lantaarnpalen langs de weg. Het licht straalt zo fel dat alles eromheen slecht kan worden waargenomen. Dit effect treedt nog sterker op wanneer de ogen droog zijn.

Essilor
Speciaal voor het wegnemen van hinderlijke schitteringen op de weg in de avond, hebben wij een speciale coating van Essilor. U heeft dan tijdens het autorijden comfortabel zicht en een verbeterde gezichtsscherpte. Het mooiste is dat de glazen ook tegen schadelijke UV-straling beschermen én de glazen vuilwerend, waterafstotend én stofafstotend zijn.

Bent u benieuwd en/of wilt u meer informatie?
Om voor iedereen voldoende tijd te kunnen nemen, vragen wij u alvorens een plekje te reserveren. Maak telefonisch een afspraak met ons of stuur ons een e-mail. Graag zien wij u in onze winkel! Tot dan!

Hans Brinkmans
Lindanusstraat 3
6031 EA Nederweert
T. 0495-631383
www.brinkmansoptiek.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19
2024_09_27 Weert kermis is geopend-17
Ga jij ook naar de kermis?
28 september 2024 | 10:15

Advertentie