Skip to content

Raadpraat 38 – Nieuwe woonwijk en nieuw bos

30 november 2021 | 13:00

Tijdens de raadsvergadering van 23 november 2021 zijn een aantal belangrijke besluiten genomen. Zoals gebruikelijk blikt D66 Nederweert ook dit keer samen met je terug op de raadsvergadering.

Raadpraat

Nieuwe woonwijk in Nederweert
We hebben al vaak gesproken over woningbouw in de raad. We vinden het belangrijk dat er in de gemeente voldoende aanbod van woningen is. Er is in Nederweert, net als in de rest van het land, een enorm tekort aan goede betaalbare woningen.

We hebben al vaker besluiten genomen over nieuwe woningbouwplannen in de gemeente. Tijdens de raadsvergadering hebben we ingestemd met het aankopen van grond voor het uitbreiden van Hoebenakker en Kerneelhoven. Hier moeten minstens 100 woningen gebouwd gaan worden.

We zijn erg enthousiast over het plan. We moeten in de gemeente Nederweert bijbouwen en blijven bouwen. Vraag en aanbod moeten weer dichter bij elkaar komen. We hebben opgeroepen om bij dit plan vooral te kijken naar de jeugd, die we graag in onze gemeente willen houden.

Aandacht voor de scholen
Bouwplannen van deze omvang zorgen ook voor jonge gezinnen in de wijk. Als er veel nieuwe gezinnen komen te wonen met kleine kinderen zorgt dit voor meer leerlingen op de basisscholen. Sommige scholen hebben al ruimtegebrek. We hebben het college opgeroepen om dan ook met de scholen te bekijken of wellicht uitbreiding van de gebouwen nodig is.

Er komt een nieuw bos
Tijdens de vergadering hebben we ook ingestemd met de aanplant van een nieuw bos van 5,5 hectare aan de rand van het Weerterbos. Dit bos wordt samen met het Limburgs Landschap aangelegd. Meer bomen en nieuwe natuur is goed voor de biodiversiteit en leefbaarheid in ons buitengebied. Daarom steunen we dit voorstel volmondig.

Denk mee en doe mee!
We vinden het altijd fijn als mensen ons willen steunen of mee willen denken. Opmerkingen, vragen of ideeën zijn altijd welkom, of word lid. Met uw steun kunnen wij een nog krachtiger geluid laten horen en Nederweert verder verbeteren.

U kunt ons mailen op martin.vanmontfort@d66nederweert.nl en kyll.bruijnaers@d66nederweert.nl

Martin van Montfort & Kyll Bruijnaers
Raadsleden D66 Nederweert

Advertentie

10 Reacties

  1. Appart D66 heeft geen herinnering aan de discussie over de windmolens ?

  2. Het D66 heeft geen actieve herinneringen aan de windmolens discussie.
    Totaal ongeloofwaardige partij.

  3. Inderdaad apart, je zou een dergelijke oproep van D66 eigenlijk schandelijk moeten vinden, ze laten de burgers in de steek die ze hebben opgezadeld met de gedrochten langs de Noordermarkt…dus eerst hand in eigen boezem steken en de Nederweertenaren uitleggen waarom zede bewoners in de steek laten, er zijn genoeg reacties op N24 waaruit blijkt dat velen met jullie meedenken maar niet worden gehoord…heel apart dus

  4. inderdaad het alleen hebben over een nieuw bos en woningbouw. en mensen die in nood zitten en vragen om een gesprek worden genegeerd. Nee we gaan zelf even kijken en constateren dat er nauwelijks overlast is. Bah dit noemen ze een nieuwe bestuurscultuur.

  5. Ik zou D66 oproepen om aandacht te hebben voor de klachten omtrent de windmolens. Ga met die mensen in gesprek en wuif het niet weg als zeikerds. Er is hier is behoorlijk slecht uitgepakt en er zelf niets van merken is niet dat het er niet is.

    Beide raadsleden van D66, pak de handschoen op en ga met deze mensen in gesprek. Luister en neem hen serieus. Kijk naar wat er leeft ipv wat het op papier zou doen. Ga vooral met veel mensen in gesprek, want dat is waar jullie voor gekozen zijn. De opmerking over ‘nieuwe bestuurscultuur’ kan ik maken, maar vind ik wat te kort door de bocht. Pas als jullie de gedupeerden écht weigeren recht in de ogen aan te kijken (fysiek gesprek dus), zijn we bezig op een toer die we in landelijk al steeds vaker zien bij de huidige coalitie. Neem dat niet over. Dankjewel.

  6. Gek… krijgen de mensen die bij de windturbines wonen dan een woning? Of hoe moet ik als omwonende van de nieuwe industrie sat zien ? Ik stel voor van te beginnen bij de fouten toe te geven, de molens te verwijderen en dan met een schone lei beginnen.

  7. Beste fractieleden en fractieleider van D66.
    Enig historisch besef is onontbeerlijk, zagen we van de week, dankzij de ingezonden brief over de vuurmolen te Nederweert..
    Vooruit dan.
    Ooit werd D66 opgericht om de democratie te redden…
    Hoe kan het dan zo zijn, dat juist D66 het niet nodig vond om persoonlijk ons verhaal te horen, dat we met keihard werken in elkaar gezet hebben om een goede inhoudelijke presentatie van de feiten te geven aan de verschillende fracties.
    En geen gebruik te maken van de uitnodiging op Stokershorst 13 november jl, waar veel omwonenden aanwezig waren om een rondleiding over ons historisch cultuurgoed en onze woonomgeving te verzorgen. Na een bijzondere inleiding met historische beelden, van over meer dan 100 jaar, over de zorg voor onze medemens met een specifieke zorgvraag, die rust behoeft, in een daartoe ingericht rustoord. waar dit tot op de dag van vandaag vol liefde en passie wordt voortgezet.
    En waar men nu getuige is van een mega-industriele omgeving op slechts een paar honderd meter afstand. Het is er nooit meer stil…. terwijl er een bestemming is van “bijzonder rustoord’. En waar men de bijzondere landgoed status kreeg in 2017. Ik las het op nederweert 24: https://www.facebook.com/Nederweert24/posts/stokershorst-krijgt-landgoed-status-stokershorst-nederweert-heibloemhttpwwwneder/1220049264711369/
    ik citeer daaruit: Een terrein of gebouw mag deze titel dragen wanneer het is opgenomen in de lijst met monumenten die onder de Natuurschoonwet vallen. Elk jaar wordt deze lijst gepubliceerd door de overheid. Een basisregel om te kunnen worden aangemerkt als landgoed is dat het stuk grond minimaal 5 ha groot is en voor minimaal 30% uit bos of natuur bestaat en eventueel aanwezige gebouwen mogen geen afbreuk doen aan het natuurschoon. Stokershorst voldoet aan deze voorwaarden en ook de gebouwen zijn een bijzonder onderdeel van de rijke historische waarde van deze locatie.”
    En verder de standpunten van D66 over gezondheid:
    “Voorkomen dat mensen ziek worden is ten slotte het beste medicijn voor een vrije samenleving.”
    en over onze woonomgeving:
    “Samen zetten we koers naar een schone aarde. We laten iedereen vrij van zorgen en zorgen dat iedereen mee kan doen.
    We gaan de natuur nu daadwerkelijk beschermen en herstellen. Voor het beschermen van de natuur wordt het budget verdubbeld”..
    “Wij geloven dat mensen pas echt vrij zijn, als ze zich geen zorgen hoeven te maken over hun huis,
    als de democratie zo werkt, dat iedereen kan meepraten”
    Het zijn de woorden van leiders van D66: : “We mensen helpen die het nodig hebben. We laten iedereen vrij, maar laten niemand vallen”
    O ja, voor ik t vergeet in mn enthousiasme om over de mooie dingen te schrijven: jullie zijn iets vergeten in jullie bovenstaande brief, nl .ik lees nl niks over p 9 van de raadsagenda 23 november jl. Of waren jullie niet voldoende geinformeerd? We staan nog altijd open voor de dialoog.

  8. Struisvogelpolitiek pur sang.

    Binnen 1500 meter van Windmolenpark Ospeldijk wonen mensen die bewust niet betrokken zijn. D66 keek weg.

    Nu hun woongenot, gezondheid en nachtrust ernstig aangetast worden KIEST D66 er weer voor om weg te kijken en er ook in dit artikel met geen woord over te reppen.

    Jullie worden toch niet onder druk gezet D66?
    Is het de schaamte die jullie doet zwijgen? Waar zijn jullie bang voor? Of verhullen jullie zo de gemaakte fouten?? Het is toch geen onwetendheid?

    D66, stap over uw eigen schaduw heen en bied de omwonenden van Windpark Ospeldijk uw hulp. Dat is het enige juiste om te doen.

    Overigens ook voor uzelf want een partij die een groep burgers zo in de steek laat zoals u dat nu doet, zal niet gauw meer serieus genomen worden door de kiezer.

    Haal uw kop uit het zand D66 en erken wat er werkelijk speelt in Nederweert.

    Niet anders.
    Maar beter.

    • Jullie worden toch niet onder druk gezet D66? Ik denk van wel.
      Waarschijnlijk hebben lokale D66 afdelingen zich te houden aan landelijke richtlijnen en het partijprogramma. Bedenkt wel dat D66 samen met Groen Links de 2 partijen zijn die in Nederland klimaat als belangrijkste punt in hun verkiezingsprogramma hebben staan en groot voorstander zijn van windmolens.
      Neemt niet weg dat de lokale D66-fractie best wat meer empathie mag tonen.

    • D66 Nederweert heeft hoe dan ook banden met landelijk en zal moeten gehoorzamen. Halvering van de veestapel zal ook wel in het nieuwe verkiezingsprogramma komen te staan terwijl ze nog geen boer hebben gesproken. Het is toch allemaal zo doorzichtig. Niks burgers staan voorop of vanuit onderop opbouwen. Het wordt van bovenuit opgelegd en we worden gedwongen en geforceerd te luisteren. Totaal geen enkel besef wat in de samenleving leeft. De knip voor de neus niet waard. Bah.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie