Skip to content

12 leuke raamdecoratie ideeën opdoen?

Redactie
1 december 2021 | 16:16

Advertentie

duo rolgordijn woonkamer
Duo rolgordijn

Doe inspiratie op voor elk vertrek van je huis.

Op zoek naar raamdecoratie ideeën voor jouw huis? Er is anno 2022 heel veel mogelijk op raambekleding gebied. Hewo Raamdecoratie uit Weert pakt jouw hand en biedt inspiratie omtrent de populairste raamdecoraties voor elk vertrek in jouw woning.

Raamdecoratie

Raamdecoratie idee 1 : Duo rolgordijn
Als het om sfeer gaat dan is het Duo rolgordijn een goed idee. Duo rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel variaties en kleuren. Schuif de horizontale stroken vóór elkaar door om je raam doorzichtig of ondoorzichtig te maken. 

Houdt je van spelen met licht of doorkijk goed te kunnen reguleren? Dan is de keuze voor duo rolgordijnen een schot in de roos. Ze geven je veel privacy en je bepaalt zelf hoeveel doorkijk en licht je doorlaat. (Zie foto boven)

 


Idee 2 : Raamdivider
Dit type raamdecoratie is ontwikkeld door HEWO Raamdecoratie uit Weert en heet Raamdivider. Je kunt heel decoratief je raam in vlakken opdelen en desgewenst panelen in verschillende kleuren kiezen. Zó is je raam nooit hetzelfde en houdt je bijvoorbeeld inkijk tegen en laat je tegelijkertijd véél licht binnen. De panelen lijken voor het raam te zweven want er zitten geen hijskoorden midden voor het raam. Waardoor deze panelen extra ruimtelijk hangen.

raamdivider
Raamdivider

Foto: raamdecoratieshop.nl

Idee 3 : Het Rolgordijn
Rolgordijnen zijn al sinds de jaren 60 niet meer weg te denken. Het is een voordelige en functionele raambekleding.

Door aan het trekkoord te trekken of het elektrisch te bedienen blindeer je een raam in seconden. Rolgordijnen dragen bij aan isolatie en akoestiek. Het is een strakke oplossing die heel goed past in de huidige trends. Ze zijn onder andere verkrijgbaar in stoere linnen structuren voor veel sfeer en warmte. Rolgordijnen zijn te verkrijgen in transparant, semi transparant en als verduisterend rolgordijn.

rolgordijnen
Rolgordijnen

Idee 4 : Groot raam of schuifpui: Paneelgordijnen
Paneelgordijnen zijn ideaal voor grote ramen. Ze bestaan uit verticale banen die voor elkaar door kunnen schuiven. Door de banen te schuiven kun je jouw raam in verticale vlakken indelen. De panelen hangen aan een meer sporen rails en kunnen hierin geschoven worden. Je kiest dan ook eenvoudig de opstelling die je op dat moment wenst. Blindeer een raam of creëer meerder openingen. Omdat de panelen vóór elkaar schuiven kunnen ze compact aan de zijkant worden weg geschoven.

paneelgordijnen
Paneelgordijnen

Idee 5 : Vouwgordijnen
Een knus idee zijn vouwgordijnen. Ze bestaan één stuk geconfectioneerd textiel waarin tunnels voor baleinen zijn gestikt. De baleinen zorgen er voor dat een vouwgordijn mooi strak hangt. Er zijn diverse soorten vouwgordijnen: Dank aan het populaire Top Down- Bottom Up of als het heel strak en modern moet zijn een vouwgordijn met metalen overschuif baleinen ( Silverblind) Bedien een vouwgordijn comfortabel met een koord of ketting, afhankelijk van het soort vouwgordijn.
Een ander groot voordeel van vouwgordijnen is dat je ze in de wasmachine kunt wassen. Vaak betreft het polyester stof die goed tegen zon kan en nagenoeg niet krimpt tijdens het wassen.
Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in drie typen: Het standaard vouwgordijn maar ook als top-down-bottom-up vouwgordijn of silverblind uitvoering zoals op onderstaande staande foto.

vouwgordijnen
Vouwgordijnen

Idee 6 : Honingraat Plissé gordijnen
De stof van dit plissé gordijn dankt zijn naam aan de zes kantige tunnel structuur van de tunnels. Als het gordijn afgelaten is ontstaan deze tunnels en bevatten ze stilstaande lucht. Dat isoleert heel goed waardoor je in de zomer een ruimte koeler kunt houden en in de winter juist minder kou binnen laat en je zó op stookkosten kunt besparen. Dit zou wel eens zo veel kunnen zijn dat je het gordijn op termijn terug kunt verdienen aan besparing op stoken. Veel stoffen hebben een witte raamzijde zodat je aan kamerzijde elke kleur kunt kiezen die je leuk vindt terwijl de buitenkant goed licht en warmte werend is. Er zijn semi transparante plissé gordijnen maar ook verduisterende. Deze zijn aan de binnenzijde van de tunnels bekleed met aluminiumfolie om het gordijn licht dicht te maken.

plisse gordijn top-down-bottom-up
Plisse gordijn top-down-bottom-up

Idee 7 : Shades
Shades worden ook wel textiel jaloezieën genoemd. Het zijn stoffen lamellen die zweven tussen twee laagjes voile vitrage. Door de mooie lichtbreking komen shades heel rijk over. Je kunt in open stand zelf wel goed naar buiten kijken maar nauwelijks van buiten naar binnen. In de avond tuimel je de lamellen zodat het raam ondoorzichtig word. Je regelt zon, licht en doorkijk eenvoudig door aan de ketting te trekken. Met een stofzuiger voorzien van een zachte borstel neem je stof eenvoudig weg. Vlekjes mogen met een vochtige doek voorzichtig worden behandeld want het doek is krimpvrij.

Tip: Heel sfeervol met minder onderhoud dan jaloezieën zijn shades.

shades
Shades

Idee 8 : Houten jaloezieën
Houten jaloezieën zijn erg trendy. Ze zijn sfeervol, knus en hebben een warme uitstraling. Met het tuimelkoord tuimel je eenvoudig de lamellen om de lichtinval, het zonlicht en doorkijk naar buiten te regelen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hout structuren. Zwarte houten jaloezieën zijn op dit moment zeer geliefd. Houdt er wel rekening mee dat zwart op het zuiden veel warmte opneemt. Bij grote ramen kan het zo maar 5 graden warmer worden binnen. Zwart reflecteert ook minder licht naar binnen en je moet ze vaker afstoffen omdat je op zwart nu eenmaal meer stof ziet liggen.  Als je daar geen probleem me hebt, kies dan voor deze trendy raambekleding. Kijk anders eens naar een zwart duo rolgordijn. Dat vangt veel minder stof.

Houten jaloezieen
Houten jaloezieen

Idee 9 : Strak en zakelijke Aluminium jaloezieën
Houdt je van strak en meer bediening comfort en meer doorkijk naar buiten dan zijn aluminium jaloezieën een goede keuze. Ze trekken compact op en blijven vorm & kleur vast. Je kunt ze in grotere afmetingen verkrijgen dan hout omdat het pakket compacter en lichter is. Aluminium jaloezieën vindt je in 16, 25 en 50 mm lamelbreedte. Hoe breder de lamellen, hoe groter de maximale afmetingen kunnen zijn.

aluminium jaloezie
Aluminium jaloezie

Idee 10 : Sfeermakers
Zoek je sfeermakers? Houdt jij van een knuss & gezellige inrichting? Sfeer creëren gaat gemakkelijker dan je denkt. Er zijn enkele ezelsbruggetjes die er voor zorgen dat sfeer maken niet moeilijk is. Het belangrijkste advies is: werk met de kleuren die je hebt. In een inrichting zijn meestal al meerdere kleuren aanwezig en zijn accenten voldoende om de inrichting smaakvol te completeren. Probeer het maar eens met wat leuke accessoires van kleuren die je in huis hebt. Hewo heeft bijna 40 jaar ervaring en de online binnenhuis adviseurs staan dagelijks voor je klaar.

Knusse raamdecoratie ideeën om een sfeervolle effect te bereiken zijn: Vouwgordijn, Plissé gordijn, Houten Jaloezie, Duo rolgordijn en Shade.

Idee 11 : Stijlvol
Van welke stijl ben jij gecharmeerd? Prefereer je landelijk Vintage of kies je liever voor een strakke en minimalistische inrichting? Voor elke stijl biedt raamdecoratieshop de juiste inspiratie ideeën. Een strakke woonkamer wordt meestal gecompleteerd met een strakke raambekleding. Wat dacht je van een Raamdivider, Strakker is er bijna niet. Houd er bij strakke inrichtingen rekening mee dat de akoestiek vaak niet goed is en er geluid gedempt moet worden. Een goede geluid demping krijg je met Plissé gordijnen vanwege de zeskantige tunnels. Is dat niet voldoende? Test dan eens een fopgordijn. Dat dempt ook heel goed. Een landelijk interieur bevat vaak meer meubels, dikke vloerkleden en stoffen banken. Hier komt een duo rolgordijn, rolgordijn of houten jaloezie erg mooi uit

Idee 12 : Functionele raambekleding
Functioneel kan een breed begrip zijn. Misschien denk je eerder aan praktisch? Functioneel in raamdecoratie zou montage op draai-kiep ramen kunnen zijn. Of het goed kunnen verduisteren van een slaapkamer met verduisterende rolgordijnen of plissé gordijnen. Praktisch kun je ook zien als raamdecoratie die je in de machine kunt wassen of gemakkelijk schoon te maken is. Een vouwgordijn kun je in de machine wassen. Andere raamdecoraties zoals jaloezieën en sommige duo rolgordijnen kun je met een vochtig doekje afnemen. Andere producten reinig je met een stofzuiger die voorzien is van een zachte

Raamdecoratie inspiratie bij Raamdecoratieshop.nl van Hewo uit Weert!
Nu we je een aantal ideeën op het gebied van raamdecoratie hebben laten zien, zul je eenvoudiger een keuze kunnen maken uit het grote aanbod raamdecoraties.

Heb je advies nodig?
Onze binnenhuis adviseurs met vele jaren ervaring staan je op afstand bij met al je vragen en adviseren je graag. Wil je de producten zien? Hewo heeft een grote showroom aan de Willem I Straat 57 te Weert die je op afspraak kunt bezoeken. Plan een vrijblijvende afspraak en zie de vele extra mogelijkheden die zij als fabrikant kunnen bieden.

Naast heel veel voordeel zijn de producten van onberispelijke kwaliteit. Dat zijn klanten uit de Regio wel van Hewo gewend uit de tijd dat zijn nog met een grote mobiele showroom door het Weerterland reden. Er is ook een gratis kleurstalen service. Je klikt de kleurstaaltjes eenvoudig op de site aan. Nadat jij onze verschillende ideeën op het gebied van raambekleding hebt bekeken, zul je gemakkelijk inspiratie vinden om de juiste raamdecoratie te kiezen voor het raam.

Wil je onze producten graag met eigen ogen zien? Kom dan naar onze showroom in Weert en maak een afspraak. Voel en zie hoe onze producten anders zijn dan wat je regulier op internet tegen komt en zie onze raamdecoratie ideeën. Je kunt ook gratis kleurstalen aanvragen. We sturen ze nog dezelfde werkdag op.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie