Skip to content

Symposium voor werkgevers en hr-adviseurs over aanpak geldzorgen bij werknemers

18 december 2021 | 15:00
Pile of euro currency banknotes background

Elke werkgever komt het wel eens tegen; een werknemer die om uitbetaling van vakantiedagen vraagt. Of die om een voorschot op het salaris vraagt, of ineens niet meer bijlegt aan een cadeautje voor een collega. Allemaal signalen die kunnen wijzen op financiële zorgen bij die werknemer. Maar om daar als werkgever of hr-adviseur het gesprek over aan te gaan, is lang niet altijd vanzelfsprekend.

Aanpak geldzorgen

Impact op de werkvloer

Op 20 januari presenteert Nadja Jungmann, lector schulden en incasso aan de Hogeschool Utrecht, aan werkgevers en hr-adviseurs het belang van herkennen van schulden bij werknemers. Want geldzorgen hebben een negatieve impact op de werkvloer. Verlaagde productiviteit, meer ziekmeldingen, loonbeslag of zelfs fraude en diefstal kunnen het gevolg zijn. En dat leidt ook voor de werkgever tot forse kosten.

Aan de orde komt de negatieve impact van chronische stress. En hoe je daar als werkgever mee om kunt gaan. Nadja: “Als werkgever heb je er alle belang bij om vragen te stellen, het gesprek aan te gaan. Vanuit vertrouwelijkheid, hiermee houd je de drempel laag. In de wetenschap dat het jouw werknemer -even- niet meer lukt om zelf zijn financiële problemen op te lossen”.

Hulp voor werkgevers

Als werkgever hoef je het probleem niet op te lossen, maar het is wel goed om te weten waar de werknemer terecht kan. Daarvoor hebben we in onze regio allerlei handvaten, zoals gemeentelijke schuldhulpverlening. Daar kun je ook al terecht zónder schulden, maar met zorgen over je financiële situatie. Tijdens het symposium zullen ook andere vormen van hulp te sprake komen.

Symposium
Het symposium wordt georganiseerd door Weerterland Financieel Gezond, dat zich inzet om inwoners van de gemeenten Nederweert en Weert financieel krachtiger te maken. Het symposium vindt plaats op donderdag 20 januari om 15:30 uur in het Munttheater in Weert en is gratis te bezoeken. Aanmelden is in verband met de corona-maatregelen wel verplicht, dat kan via www.weerterlandfinancieelgezond.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30
2024_10_18-15.000-voor-lokale-verenigingen-Heerschap-33
Spek de kas actie
18 oktober 2024 | 19:00

Advertentie