Skip to content

PMD afval | Bekijk hier wanneer je een kroonring mag ophalen

Redactie
3 januari 2022 | 11:32

Advertentie

Op maandag 24 januari wordt voor het eerst het PMD (Plastic, Metaal en Drinkverpakkingen) huis aan huis in de hele gemeente Nederweert opgehaald. Dat gebeurt op de dag dat de duobak wordt geleegd. Uitzondering zijn alle huishoudens in de gemeente waar het afval op woensdag wordt opgehaald. Hier zamelen we op maandag het PMD in.

Kroonringen ophalen

Voor het aanbieden van de PMD-zakken kun je kroonringen gebruiken. Dit zijn ringen met een aantal haken die bijvoorbeeld aan een lichtmast te bevestigen zijn. De ringen zijn verkrijgbaar bij de buurtkeet, zodra deze weer op locatie is in Nederweert en Leveroy. De kroonringen zijn op de werf aan de Gutjesweg 2 op de volgende data op te halen, tussen 16.00 en 20.00 uur:

  • dinsdag 4 januari
  • dinsdag 11 januari
  • donderdag 13 januari
  • dinsdag 18 januari
  • donderdag 20 januari

Hoe gebruiken
Aan een kroonring kunnen de zakken van meerdere huishoudens aangeboden worden. Stem het plaatsen van een ring af met uw buren. De zakken kun je ook aan een hekwerkje of lichtmast ophangen. Het gebruik van een kroonring is niet verplicht. Uitgangspunt is dat de zakken zichtbaar en bereikbaar zijn voor medewerkers van de afvalophaler. En dat de zakken geen overlast of gevaar opleveren voor andere inwoners en weggebruikers. Zet zakken voorafgaand aan de ophaaldag na 22.00 uur of op de ophaaldag voor 07.00 uur pas buiten.

Handleiding en hulp
Bij de kroonringen zit een handleiding voor het bevestigen. Lukt dit jou zelf niet, dan kun je hiervoor iemand van Kansrijk in de Wijk inschakelen via het algemene telefoonnummer 0495-677 111 of via info@nederweert.nl.

Sluiten containers
De ondergrondse PMD-containers sluiten ze vanaf maandag 17 januari. Zakken om PMD in te zamelen, zijn vanaf eind week 01 onder meer verkrijgbaar bij alle supermarkten. Samen houden we Nederweert schoon!

Advertentie

13 Reacties

  1. Vraag over afval PMD. Als je de zakken niet ophangt wat niet verplicht is zullen de muizen of andere knaagdieren er aan gaan wroeten.
    Wie gaat de volgende dag de rommel opruimen?
    Is er een bepaalde hoogte van de ophangbeugel ivm ongedierte zodat deze er niet aan kunnen.
    Ik zie vaak op campings wat ongedierte in een nacht kan veroorzaken.
    Groet Jos Jonkers.

  2. Dat zal me een rotzooi worden al die zakken in de straat en een feest voor ongedierten…

  3. Misschien een idee om plan West en omgeving de zakken bij MC Donalds te laten plaatsen zo dat het ongedierte daar blijft en niet de wijken in trekken?

  4. Wat een jankers hier. In andere gemeentes doen ze het al jaren.
    Nog nooit geen rommel gezien. Als jullie gewoon dichte zakken buiten plaatsen niks aan t handje.

  5. Wat een reacties, laat de ambtenaren hier nu eens een jaartje over nadenken.

  6. Als de gemeente eens ging kijken bij Jan Linders hoe de bakken er bij staan. Hebben ze nog vakantie ? De bakken puilen uit en de rommel komt er aan de achter kant uit. Een feestje voor muizen en ratten, foei .

  7. Ben je verplicht om die zakken te gebruiken, of mag het ook in gewone vuilniszakken?

    En wat een gezeur over dat ongedierte. Spoel het even schoon voor je het in de zakken doet, niks aan de hand. Dat deed hopelijk eerst toch ook iedereen, of lieten ze het dan zo in hun schuur liggen?

  8. Marga wij doen altijd, de plastic in de vaatwasser.
    En dan schoon de bak in..
    Morgen komt maja de bij op bezoek dus even snel de gebruikte botethamzakje de vaatwasser in.

  9. Beste Miele , dus jij verspeelt een hoop water aan zakjes waar boterhamvlees , en bakjes waar vers vlees in heeft gezeten ? Als de zakken te laag hangen aan de kroonring , ruiken de honden katten de zakken op afstand al, ze kunnen er tegen op springen met gevolg dat de zakken geen bestand hebben tegen honden, katten poten. Ook heeft de gemeente een mooie afval kaart gemaakt , jammer dat er geen datums op staan wanneer iets wordt op gehaald , en de kliko of zakken op straat kunnen worden gezet, gehangen. Was gemakkelijk geweest op 1 kaart.

  10. Op zich een goed initiatief wat bij andere gemeenten al jaren prima verloopt. Echter zullen de PMD bakken bij de supermarkten in 2022 volledig verdwijnen en wordt het PMD afval aan huis maar 1x per 2 weken opgehaald. Niet iedereen heeft een garage of schuur om het PMD afval zo lang te bewaren (binnenshuis gaat toch stinken op den duur). Gevaar is dat mensen daardoor PMD gewoon (al dan niet deels) in de kliko gaan gooien. En dan slaan we de plank met het scheiden van afval juist mis. Ik pleit voor wekelijks ophalen en/of een aantal PMD bakken bij supermarkten laten staan.

  11. Het wordt toch elke week opgehaald tegelijk met de DUO-bak. Of…?

  12. Ik woonde een jaar of 10 geleden in Roermond.. daar werd toen ook als PMD afval in plastic zakken opgehaald (die je bij de supermarkten gratis kon krijgen)..
    Ik heb daar nooit overlast lan ongedierte gehad of iemand anders erover gehoord. Dus ik denk dat vele van jullie weer zeuren om het zeuren. Als het werkelijk zo erg zou je dan bij de huidige ondergronds containers niet meer overlast verwachten?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Weert kermis is geopend-17
Ga jij ook naar de kermis?
28 september 2024 | 10:15
2024_09_19 Boeken en platenmarkt in KelpenOler
Groot aanbod
28 september 2024 | 10:00
Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00

Advertentie