Skip to content

Ria Stienen, lijsttrekker Nederweert Anders, blikt terug op 2021

Redactie
4 januari 2022 | 14:32

Advertentie

Ria Stienen, Nederweert Anders

Met de top 2000 als achtergrondmuziek denk ik terug aan 2021. Een bijzonder jaar.  Normaal is voor mij altijd het glas halfvol maar dit jaar was het toch ook vaak half leeg.

Het begon natuurlijk al met de lockdown; geen jaarlijks bioscoopje tijdens de kerstvakantie, geen carnaval, geen voorstellingen in theater of bioscoop, geen popconcerten. Wat dan wel; heerlijke afhaalmaaltijden, veel kaart- en gezelschapspelletjes met de kids, lange boswandelingen in de mooie natuur dicht bij huis. Er is nog veel om dankbaar voor te zijn.

2021 blijft ook in politiek opzicht een bijzonder jaar. Het kabinet dat viel in het voorjaar met als resultaat dat we 9 maanden later weer met dezelfde partijen doorgaan. Het wantrouwen van de burgers richting de politiek wordt steeds groter. Politici die zich onderling negatief uitspreken over elkaar, dan wel zichzelf willen positioneren door anderen naar beneden te halen. Het draagt allemaal niet bij tot verbinding. 

Dit jaar kwam naar buiten dat diverse bewindsvoerders  politiebescherming nodig hebben omdat ze al dan niet openlijk bedreigd worden. Heel Nederland was geschokt door de moord op Peter R. de Vries, maar vervolgens blijven we wel doorgaan met schelden en tieren al dan niet anoniem op social media. Ook dit draagt niet bij tot verbinding. En toch hebben we verbinding nodig.

We leven met z’n allen dicht op elkaar. We staan voor mega uitdagingen. Corona is nog niet weg, de klimaatverandering gaat door,  de woningnood is enorm en steeds meer mensen kampen met burn-outs, depressies of zien het niet meer zitten. Alleen samen kunnen we deze uitdagingen aan.  

Met enorm respect heb ik van dichtbij gezien hoe de zorg zich dagelijks inzet voor alle mensen (gevaccineerd of ongevaccineerd),  hoe mantelzorgers en maatjes zich inspannen om alleenstaanden een fijne middag te bezorgen, hoe vrijwilligers zich inzetten voor de samenleving. Veel van deze mensen doen het stilletjes en anoniem. Zij zijn voor mij de echte helden. Laten we in 2022 hier nog iets meer bij stilstaan.  

Ik wens iedereen, ook namens heel Nederweert Anders,  een gezond 2022.

Ria Stienen,
Lijsttrekker Nederweert Anders

Advertentie

3 Reacties

  1. Zoals al vaker door verschillende dorpsbewoners de vraag gesteld naar een standpunt voor de omwonenden van de windmolens die mede door toedoen van Nederweert Anders zijn gerealiseerd. Ik mis steeds een antwoord van jullie partij inzake de overlast die deze mensen ondervinden, wachten jullie de rechtszaken af of tonen jullie zelf “ ballen” en komen jullie aan het begin van het nieuwe jaar waarin ook de gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden met een standpunt of handreiking richting de omwonenden?
    Geef eindelijk eens wat openheid, de standpunten worden steeds harder en de antwoorden blijven uit (ook die van de andere partijen uit de coalitie. Zelf ben ik ook lid van de Energiecoöperatie maar ben zeker géén voorstander van windmolens en/of zonneparken op kostbare landbouwgrond!

  2. Jammer dat er geen bonte avonden zijn dit jaar !

  3. Verbinding zoeken met elkaar is en zal altijd, belangrijk blijven. Met respect luisteren . Niet afwachten maar zoeken naar de ander en open en eerlijk zijn.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie