Skip to content

Derde gespreksronde stakeholders en klankbordgroepen N266-N275 Nederweert

Redactie
5 januari 2022 | 9:31

Advertentie

Op maandag 17 en dinsdag 18 januari worden stakeholders en klankbordgroepen bijgepraat over de vorderingen van het project N266-N275. Op donderdag 20 januari zijn leden van Provinciale Staten en de gemeenteraad aan de beurt.

N266-N275 Nederweert

Samen verbinden
De gemeente Nederweert en de Provincie Limburg werken onder het motto ‘Samen groots, samen verbinden!’ aan het verbeteren van de verbinding N266-N275. Dit doen ze om de regionale bereikbaarheid, leefbaarheid en de verkeersveiligheid te verbeteren.

Negen onderdelen
Het project N266-N275 is onderverdeeld in negen verschillende projectonderdelen zoals op onderstaande afbeelding is weergegeven.

Bijgesteld schetsontwerp
De ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst in maart 2021 vormde de start van de zogenaamde haalbaarheidsfase. Er is een eerste schetsontwerp opgesteld. Dit ontwerp is in mei, juni en juli 2021 uitvoerig besproken met belanghebbenden en diverse klankbordgroepen (vertegenwoordiging van direct omwonenden) in twee gespreksronden. Ook vonden individuele gesprekken plaats met enkele belanghebbenden en omwonenden. Dit heeft geresulteerd in een bijgesteld schetsontwerp.

Voorkeursvarianten
Voor sommige projectonderdelen is een aantal varianten uitgewerkt. In de tweede helft van 2021 vonden diverse (veld)onderzoeken plaats. Ook zijn toen het schetsontwerp en de diverse varianten getoetst op haalbaarheid. Op basis van de vooraf gestelde doelstellingen (bereikbaarheid, leefbaarheid, verkeersveiligheid en versterken ruimtelijke ontwikkelingen) heeft dit geresulteerd in een voorkeursvariant voor elk van de negen projectonderdelen.

Bijpraten in twee sessies
Deze voorkeursvarianten worden op donderdag 20 januari gepresenteerd via een digitale bijeenkomst voor raadsleden van de gemeente Nederweert en Staten- en burgercommissie-leden van de Provincie Limburg. Voorafgaand aan deze informatiebijeenkomst presenteert de projectgroep de voorkeursvarianten ook aan de groep belanghebbenden (maandag 17 januari) en de diverse klankbordgroepen (dinsdag 18 januari). Op die manier kunnen reacties, vragen en opmerkingen van deze bijeenkomsten meegenomen worden in de informatiebijeenkomst van 20 januari.

Advertentie

3 Reacties

  1. Is dit weer de moderne variant van participatie?
    De groep belanghebbenden (maandag 17 januari) en de diverse klankbordgroepen (dinsdag 18 januari) ( Wie zijn dit? Geheim?) kunnen dan hun reacties, vragen en opmerkingen kenbaar maken.
    Deze kunnen dan meegenomen worden bij de informatiebijeenkomst van 20 januari. En dan, dan gebeurd er weer niks mee. Alleen de opmerkingen die de bestuurders welgevallig zijn. Die vindt men prachtig!
    Democratie en vertegenwoordiging van de burgers van Nederweert noemen de bestuurders dit.
    De gevaarlijke kruising( Brugstraat/ St Rochusstraat) waar moeders met kinderwagens bijna meegezogen worden door de vrachtwagens en vele ouderen oversteken. Hier wordt niks aan gedaan!! De Zwijgcultuur komt hun goed uit!!

  2. Lees ik het nu goed en interpreteer ik het filmpje juist en wordt er nu een haalbaarheidsstudie uitgevoerd? Dat lijkt mij het paard achter de wagen spannen. Dat had toch al lang gebeurd moeten zijn alvorens voor deze (verkeerde) optie te kiezen.

  3. Had je wat anders verwacht marc ? Deze coalitie wilde geen randweg en heeft nooit zich zorgen gemaakt of het de problemen op zou lossen. Nu zie je dat ze nu pas gaan kijken of hun idee haalbaar is. Zo gaan ze de oversteekplaatsen weghalen. Dus als je met de bus weg wil en je komt terug kun je niet meer terug naar je fiets, alleen door illegaal over te steken. Hopelijk vallen er geen slachtoffers bij deze idioterie. Gelukkig krijgen we in maart verkiezingen hopelijk kan deze coalitie dan geen meerderheid meer krijgen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie