Skip to content

Updates | Zeer grote brand Bloemerstraat Nederweert

Redactie
5 januari 2022 | 19:42

Advertentie

Woensdagmiddag rond 13:00 uur is er brand uitgebroken aan de Bloemerstraat in Nederweert.

Grote brand Nederweert

De brandweer schaalde direct op naar ‘middel’ brand en een paar minuten later naar ‘grote’ brand en ‘zeer grote’ brand. Meerdere voertuigen zijn onderweg om het vuur te bestrijden. Er is opgeschaald naar GRIP 1

Leegstaand gebouw
Volgens de brandweer gaat het om een leegstaand agrarisch gebouw. Alle personen die aanwezig waren hebben zichzelf in veiligheid gebracht.

Asbest
Bij de brand is asbest vrijgekomen. Het gebied tussen de Bloemerstraat in Nederweert en Ospel wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

UPDATES

  • 13:15 uur – De Adviseur Gevaarlijk Stoffen (AGS) is opgeroepen omdat er mogelijk asbest op het dak ligt.
  • 13:25 uur – de brandweer heeft een speciaal groot water transport op geroepen om extra bluswater op de plek te krijgen.
  • 13:25 uur – de brandweer schaalt op naar GRIP 1. Bij GRIP 1 is samenwerking nodig tussen de hulpdiensten. Denk aan een brand in een flatgebouw. Alleen op de plaats van het incident is hulp nodig. Maar om die hulp goed te organiseren, moeten de hulpdiensten overleggen. Daarom richten de diensten een GRIP-hulpteam in. Eén persoon krijgt de leiding, bijvoorbeeld iemand van de brandweer.
  • 13:40 uur – De rook trekt richting Ospel. Houd ramen en deuren gesloten en zet ventilatie uit.
  • 14:28 uur – Bij de brand is asbest vrijgekomen. Het gebied tussen de Bloemerstraat in Nederweert en Ospel wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.
  • 15.42 uur – De brandweer zet een groot watertransport in. Dit kan hinder opleveren voor verkeer in de omgeving. Het advies om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten blijft actueel voor de omgeving van het incident.
  • 16.23 uur – Het asbest is aan de oostkant van de Bloemerstraat neergedwaald tot aan het kanaal. Ongeveer 20 13 huizen liggen in het getroffen gebied. De brandweer vraagt aan deze huishoudens om binnen te blijven. Deze mensen worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht over de situatie. Een gespecialiseerd bedrijf komt deur aan deur om het asbest op te ruimen. Waneer dit gaat plaatsvinden is niet bekend. Ruim het asbest in ieder geval niet zelf op!
  • 16.29 uur – Met het groot watertransport is men momenteel bezig met het ‘afblussen’ van de brand.
  • 17.34 uur – Een gebied rondom de brand is afgesloten. Daar is asbest neergekomen. Morgen bij daglicht gaat de sanering starten. Het gaat om delen van de Gerrisstraat, Bosserstraat en Klompensteeg. Dit gebied is vanaf nu afgesloten voor verkeer. Bekijk hier het artikel.
  • 18.47 uur – Gemeente Nederweert komt met een bericht voor de mensen die in het getroffen gebied wonen waar asbest naar beneden is gekomen: ”Woont u in het gebied en treft u deeltjes aan? Blijf er af. Zet schoenen waarmee u buiten hebt gelopen niet binnen in het woonhuis. Gebruik ook geen groente of fruit uit eigen tuin. Hoe lang het opruimen exact duurt is op dit moment niet bekend. We willen de overlast zoveel mogelijk beperken en hopen het gebied zo snel mogelijk weer vrij te kunnen geven. Uiteraard staat veiligheid daarbij voorop.”
  • 19.38 uur – De brandweer heeft om de brand te bestrijden vier blusvoertuigen ingezet met de aanvulling van twee redvoertuigen om van bovenaf water op de brand te kunnen spuiten. Om voldoende water ter plaatse te krijgen is er een zogenaamd groot water transport ingezet en is er met waterwagens gependeld.
  • 19.42 uur – Het gebied waar eventueel asbestdeeltjes zijn terechtgekomen is afgezet om verspreiding te voorkomen. Morgenochtend zal gestart worden met de opruimwerkzaamheden in het gebied door een gespecialiseerd bedrijf. Bewoners van het betreffende gebied worden door de gemeente Nederweert geïnformeerd worden over de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. Het betreft een gebied waarin dertien woningen aanwezig zijn. De bewoners krijgen instructies om verspreiding te voorkomen.

Foto’s en video van de grote brand aan de Bloemerstraat in Nederweert

Advertentie

8 Reacties

  1. De rook dus ook de asbest kwam tot aan de venloseweg ospeldijk, ospel was totaal met rook bedekt.. Hoe kom je dan er liggen 20 huizen waar asbest terecht is gekomen… De rook ging de ander kant op.

  2. Dat klopt Koos want dat heb ik ook gezien. Een deel van Nederweert-Eind aan het kanaal ook.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie