Skip to content

Wat gaat er gebeuren met de Boelenbeem?

19 januari 2022 | 12:04

Zuinig zijn op ons erfgoed

“Zoals u waarschijnlijk weet, gaat de scouting in Nederweert verhuizen naar een nieuwe locatie aan Steer. Dit betekent dat het terrein van De Boelenbeem aan de Bredeweg opnieuw wordt ingericht. Wist u dat hier vroeger de brandweerkazerne was gehuisvest?  Voordat een besluit wordt genomen over sloop en nieuwbouw, willen we eerst de cultuurhistorische waarde van het scoutinggebouw en het omliggende terrein in kaart laten brengen. Vervolgens moeten we goed bekijken welke bestemming we aan deze locatie geven. Het pand Siem is een mooi voorbeeld van hoe je opnieuw invulling kunt geven aan een historische plek.

Boelenbeem

Helaas zijn het afgelopen jaar twee historische objecten gesloopt. Naast de Aspergeversperring (Hulsen) ontkwam ook pand Alda in de Kerkstraat niet aan de sloopkogel. Erfgoed vraagt om een proactieve en brede benadering. Dat is meer dan alleen kijken naar de regeltjes, het is ook beleving. Het verhaal van vroeger dat we willen doorgeven aan de volgende generaties.

Erfgoed omvat meer dan (monumentale) gebouwen. Bijzondere plekjes. Prachtige natuur. Sfeervolle winkeltjes. Terugkerende evenementen. En het verhaal erachter. Zeg maar alles wat onze gemeente uniek maakt en de moeite waard is om door te geven aan onze kinderen en kleinkinderen. Ons erfgoed vertelt onze geschiedenis en geeft richting aan de toekomst. Het CDA is hier trots op en vindt het belangrijk dat we zorgvuldig en met respect omgaan met de erfenis van onze voorouders. Soms moet je ook iets niet willen veranderen.”

Charlot Koppen en Jos Willekens

Advertentie

4 Reacties


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie