Skip to content

CDA Nederweert | Breed woningaanbod voor iedereen

Redactie
16 februari 2022 | 15:00

Advertentie

“Het is lang geleden dat de woningnood zo hoog was. Kijk maar op Funda en je weet genoeg. Net als in de rest van Nederland is er in de gemeente Nederweert een schrikbarend tekort aan betaalbare huizen. En dat terwijl er in en rond de kernen voldoende bouwlocaties zijn. Als we niet snel en structureel gaan bouwen, staat de volgende generatie straks letterlijk op straat. Bij een gebrek aan nieuwe woningen is er ook nauwelijks doorstroom. Gezinnen met kinderen trekken bijvoorbeed weg naar Weert, waar wel volop wordt gebouwd. Dat is slecht voor de leefbaarheid van onze kernen. Scholen, verenigingen, de hele gemeenschap raakt er door ontwricht.

De afgelopen vier jaar is onvoldoende vooruit gekeken. Grote kansen zijn blijven liggen. Ondanks aandringen van het CDA zijn er geen subsidies aangevraagd voor woningbouw. Nu pas wordt gestart voor 100 woningen in Nederweert. Dat is veel te laat. Het duurt nog jaren voordat die huizen klaar zijn. Bovendien is het slechts een druppel op de gloeiende plaat. Volgens de Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2018-2021 heeft Nederweert de komende vier jaar zo’n 400 (!) nieuwe woningen nodig. Ook aan de behoeften in de overige kernen is complete voorbij gegaan. Je kunt op je vingers natellen dat de prijzen alleen maar verder zullen stijgen als er zo weinig wordt gebouwd.

Ons plan
De komende raadsperiode 100 woningen per jaar erbij, verdeeld over de kernen. De gemeente zorgt voor de bestemming en vergunning. Onze inwoners bepalen welk type huizen er nodig zijn.”

Rolf Verheijen en Lars Raemakers

www.cda.nl/nederweert

Lees ook

Advertentie

6 Reacties

  1. Er moet kennelijk flink gebouwd worden. Heel veel woningen moeten er komen. Met als argument dat de jeugd die dan kan kopen. Maar woningen zullen onbetaalbaar zijn en blijven. Slechts de rijken kunnen ze kopen en zullen de huizen gaan verhuren. Dat is niet anders dan “huizenmelkerij”. De rijken worden rijker, de jeugd en de gewone man/vrouw moeten dat betalen.

    Daarbij: nog meer huizen betekent nog meer mensen. Waarbij we de veestapel dan ook nog eens met 30 procent willen terugdringen (beleid landelijke overheid). 400 huizen in Nederweert, dat houdt in dat veel grond nodig is. De kernen worden alleen maar groter en groter. Steeds meer mensen die bepaalde natuurgebieden op gaan zoeken, waardoor die natuur overbelast wordt. Steeds meer akker- en weiland dat volgebouwd wordt. Boeren moeten vele hectaren grond inleveren. Vraagt iemand zich ooit wel eens af wat al die mensen straks gaan eten? Beseffen we eigenlijk wel wie voor het eten zorgt? Dat is niet Albert Heijn, Jumbo of Aldi……. 400 woningen die allemaal stroom nodig hebben: de prijzen voor stroom gaan al door het dak.

    “Omdat Weert bouwt” toont vooral aan dat deze problematiek niet geschikt is om in de lokale politiek te regelen. Dan wordt het een burenruzie (zoals ook met de hotels het geval is). Hier dient een heel ander beleid te komen, een beleid dat zelfs de landsgrenzen overschrijdt, in een veel groter perspectief, waarbij met alles rekening gehouden wordt.

    Heel Nederland wordt maar volgebouwd om de problemen die we hebben alleen maar te vergroten, lijkt het wel.

  2. Helemaal mee eens.
    De boeren zorgen voor het eten en niet
    de Aldi,Jumbo en andere winkel ketens.
    Als er geen boeren waren konden deze winkels
    hun deuren sluiten.

  3. Tja Doospel, we kunnen onze 65+ ers ook de pakkende film Soylent Green laten zien en van de oudjes koekjes maken.
    We kunnen ook torenflats gebruiken om de “ overbodige” oudjes die hun leven lang gewerkt hebben voor hun woning, te huisvesten en hun zeker géén compensatie geven voor de overwaarde van hun grote woningen…ze kunnen daar kaarten, kienen en zaniken hoe fijn het vroeger toch was…erg veel woonruimte komt dan vrij voor de jonge gezinnen.
    De oplossingen die ik hier aandraag zullen zeker breed gedragen worden door onze linkse coalitie
    De oudjes hebben toch geen tijd om hun NIET geïndexeerde pensioenen en bevroren AOW te consumeren.
    Waar hebben we dit aan verdiend vraag ik aan onze geleerde politici en politica’s

  4. De rijken worden rijker en de armen worden armer.
    Het lijkt wel het programma steenrijk straatarm

  5. Bij sommigen is het glas toch altijd half leeg, hé

  6. Of het glas nu half leeg is of half vol, beide betekenen dat we snel naar de tap toe moeten voor een nieuwe pot bier.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie