Skip to content

De Wichteroptocht 2022 trekt “vör de joeks” door de binnenstad van Weert

18 februari 2022 | 8:12

Na twee jaar is het dan eindelijk zover: Op maandag 28 februari trekt weer een Rogstaekersoptocht door de Weerter binnenstad. Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers roept alle Weerter kinderen op om naar de stad te komen en mee te trekken in een bonte stoet.

Wichteroptocht 2022

Vör de joeks
Voor deze keer wordt niet gewerkt met inschrijvingen en zijn er geen prijzen te winnen. Deze keer wordt opgeroepen om “vör de joeks” mee te doen. Neem een attribuut of een instrument mee, doe je mooiste pakje aan en schmink je gezicht.

(on)Georganiseerde chaos
Deze bonte stoet zal een complete (on)georganiseerde chaos worden, precies zoals de vastelaovendj bedoeld is. Alles mag weer bij elkaar, alles mag weer door elkaar. Ze maken er een gezellig feest van op straat en daarna kan iedereen de Weerter cafés opzoeken. Uiteraard zal er wel een vaste route zijn en dienen (veiligheids)aanwijzingen van optochtbegeleiders opgevolgd te worden.

Route
De lollige tocht zal starten om 13.30 uur in de Stationsstraat. Deelnemers worden opgeroepen om hier uiterlijk 13.00 uur te verzamelen. Opstellen gebeurd op basis van aankomst. De optocht vertrekt vervolgens via: Stationsstraat, Langstraat, Van Berlostraat, Nieuwe Markt, Meikoel, Markt, Hoogstraat, Oelemarkt, Schoolstraat, Korenmarkt, Markt.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie