Skip to content

Con en Corrie van Nieuwenhoven vieren diamanten huwelijk

Redactie
25 februari 2022 | 15:00

Advertentie

Sinds hun ontmoeting in 1959 zijn Con en Corrie van Nieuwenhoven-Scheenen onafscheidelijk. Op 26 februari 1962 stapten ze in het huwelijksbootje. Zestig jaar later bezoeken burgemeester Op de Laak en wethouder Koolen het diamanten paar uit Nederweert.

Con en Corrie van Nieuwenhoven

Jeugdjaren
Con is geboren op de Ledze-Hoeve op de Schansstraat in Ospel. In zijn jeugd was hij lid van Jong Nederland, Ruiterclub de Peelrossen en de Jonge-Boeren. Hij ging naar de landbouwschool en volgde ook een bedrijfseconomische cursus. Corrie zag het levenslicht op Kloosterhof bij St. Elisabeth in Haelen. Na haar schoolopleiding ging ze werken bij Giliam Derks in Heythuysen.

Ontmoeting
Tijdens een openluchtdansavond van de Jonge-Boeren in Heythuysen, op 9 augustus 1959, leerden Con en Corrie elkaar kennen. De zondag erna waren er Havenfeesten in Roggel waar ze elkaar weer ontmoetten. Het werd een vaste relatie en een paar jaar later trouwden ze.

Werkzame leven
Con was pas 19 jaar toen er een dorskast in Roggel te koop kwam. Maar hij kreeg zijn vader toch zover dat hij deze kocht. En zo werd Con loondorser. Samen met Corrie heeft hij een behoorlijk loonbedrijf opgebouwd. Corrie was ook lid van de M.B.L en zat in het oudercomité van de biologische school in Weert.

Kinderen en tegenslag
Het paar kreeg vier kinderen: Peterke, Peter, Anita en Johan. Vele jaren later volgden de drie kleinkinderen Devin, Jarno en Stefan. De eerste tegenslag in hun jonge leven was het verongelukken van hun 2,5 jaar oude zoon Peterke. Op 4 maart 1965 kwam hij bij Con onder de kraanwagen. Ze werden overspoeld door een enorm verdriet. Johan was het tweede kind dat verongelukte. Hij werd op 4 september 1983 aangereden door een auto en overleed op 22 september in het ziekenhuis in Tilburg. Waarom was steeds maar de vraag. Deze goedlachse spontane jongen hebben ze maar veertien jaar in hun midden mogen hebben. Met het verlies van beide kinderen hebben ze het nog vaak moeilijk.

Hobby’s
Con en Corrie golfen elke week en ze wandelen en fietsen graag. Corrie is ook veel in de tuin te vinden en ze gaat nog elke week een uurtje sporten in groepsverband. Samen genieten ze van de kinderen en de kleinkinderen, hun grote trots.

Advertentie

7 Reacties

  1. Con en Corrie van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal, een erg fijn stel samen, geniet nog vele jaren samen in goed3 gezondheid !

  2. Corrie en Con ,dikke profieciat met deze mooie en geweldige mijlpaal ,nog vele fijne jaren samen

  3. 60 Jaar geleden
    Gingen jullie trouwen.
    toen was de toe komst nog onzeker.
    Maar je kon op elkaar bouwen..

    Nu zijn jullie samen
    60 jaar
    gelukkig en tevreden
    een Diamanten paar…

    Van Harte Gefeliciteerd nog vele jaren er achter aan..

    Van

  4. Con en Corry, unne dikke Proficiat!! Nog vul gelökkige jaren samen.

  5. Gefeliciteerd en nog vele gelukkige en gezonde jaren samen.

  6. Hartelijk Gefeliciteerd met uw 60 jarige Huwelijk
    En nog veel fijne jaren samen!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Weert kermis is geopend-17
Ga jij ook naar de kermis?
28 september 2024 | 10:15
2024_09_19 Boeken en platenmarkt in KelpenOler
Groot aanbod
28 september 2024 | 10:00
Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00
Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30

Advertentie